Как се реди ламиниран паркет?

Ламинатът е подходящ за поставяне в кухня, детска, спалня и дори и за баня. Можете да извършите редене и върху стълби, също както и в мокри помещения, където често се наблюдава висока концентрация на влага.
30.11.2020
Домко
2946
подови настилки, ламинат, ламиниран паркет
Ламинираният паркет е подходяща настилка както за дома, така и за магазини и други обществени сгради
Източник: www.domko.com

Не можете да избягате от момента, в който ще трябва да изберете конкретен вид подова настилка за дома си. Рано или късно, старата ще се износи, а това ще доведе до нейната амортизирана и неприемлива визия. Когато това се случи, е добре да сте готови с решение, свързано с подобряването на естетическите и функционални качества на пода. Ламиниран паркет, изцяло дървено покритие, балатум или мокет (с подложка и без такава) - решенията са много, а изборът само един. Какъв да бъде той?

 
Ламинат К042 Артуъркс.                                                                                                      Ламинат 5529 Орегон. Източник: www.domko.com

Какъв ламиниран паркет да изберете?
Днес хората все по-често избират ламинирани паркети за дома си. Експлоатационните конфигурации на този вид подова настилка са изключителни, а във визуален аспект се наблюдава огромно разнообразие от цветове (бял, сив, бежов, дъб и др.) и шарки. Съществуват какви ли не видове покрития от този вид, някои от които дотам луксозни и впечатляващи с износоустойчивостта си, че дори и за миг не можете да изпитате каквито и да е колебания, свързани с избора им.

Ламинатът е подходящ за поставяне в кухня, детска, спалня и дори и за баня. Можете да извършите редене и върху стълби, също както и в мокри помещения, където често се наблюдава висока концентрация на влага. Открийте в онлайн магазин Домко водоустойчиви ламинирани решения за под на водещи марки, които се предлагат и в различни класове.

 
Ламинат 8262 Дъб Барди.                                                                                                 Ламинат К001 Избелен Дъб Крафт. Източник: www.domko.com

Как се поставя?
Изберете ламинат в подходящите мм (6, 7, 8, 10 и 12 мм), обръщайки специално внимание и на износоустойчивостта. Тя трябва да бъде съобразена с натоварването в конкретното помещение, като спрямо него тя се дели на ниска, средна и висока. След като вече сте решили какво точно ламинирано покритие за под да купите, се информирайте и за неговото поставяне. Най-общо казано, то се състои в следното:

  • Оставяне на паркета за едно-две денонощия в стаята. Това цели неговото климатизиране към температурата в помещението;
  • Подсушаване, заглаждане и почистване на основата;
  • Монтаж на специална подложка под ламината;
  • Поставяне на редовете паркет, като първият трябва да бъде на разстояние от около 10 мм от стената;
  • Монтиране на первазите.


Преди да преминете към полагане на подовата настилка, се уверете, че сте си осигурили всичко необходимо за предварителната подготовка и същинското полагане.

 
Ламинат P80070 Хикори Браво.                                                                                            Ламинат K040 Ърбън Дрифтууд      Източник: www.domko.com

Откъде да го поръчате?
Поръчайте ламиниран паркет от магазин Домко, където Ви очаква отлично обслужване, разнообразие от предложения и конкурентни цени, които ще облекчат семейния бюджет. Ако търсите високо качество и съвременно изпълнение, именно това е Вашето място, което незабавно трябва да посетите.
 

Автор: Домко
Закони Нормативна база Коментари