Как да изберем ъглово легло

Дали ще се спрете на вариант от дърво, от ПДЧ, с комбиниран дизайн или с ракла – важно е да се чувствате удовлетворени от крайния си избор, с който ще живеете години наред.
19.08.2022
mebelmag.bg
2053
колекция от мебели за детска стая, мебели спалня, ъглово легло, избор на легло, дизайн на ъглово легло
Източник: www.mebelmag.bg

Леглото, на което спим всяка нощ, трябва да е удобно, да е с подходящите размери, а наред това да ни осигурява и необходимата практичност. Съвременните спални се предлагат в множество разновидности, сред които са и ъгловите легла. Те са предпочитан избор за обзавеждането на стаята за сън, където е важно да намираме комфорт, естетика и функционалност. Този вид мебели са много популярно интериорно решение, като често се предлагат и с включен матрак.
 

За какви помещения са подходящи ъгловите легла


Модерни, налични в различни технически конфигурации и достъпни на приемливи цени, ъгловите легла са предназначени предимно за единично ползване и могат да се открият в доста качествени варианти. Търсят както за основни спални, така и за детски стаи и за хотелски помещения. Срещат се и с името “приста”, а и могат да се купят с допълнителни чекмеджета и/или ракла към тях. Доста от тях са снабдени и с повдигащ механизъм, което повишава функционалността им още повече.


Как да изберем подходящ модел ъглово легло
 

Изборът на ъглово легло се състои в предварителното обмисляне на някои по-основни детайли. За да е спането на новата мебел пълноценно, а присъствието ѝ в стаята с висок естетически принос, е нужно да се обмислят следните детайли:

  • размер – високи, ниски, приста (персон и половина) или само за един човек. От гледна точка на габаритите, тези мебели се предлагат в много разновидности, а това дава възможност на купувача да избира свободно и да не чувства ограничения по време на селекцията;
  • дизайн – тапицирани, с равна или с извита странична дъска, в класически или в ретро стил, спалните на ъгъл имат доста интересни дизайнерски превъплъщения, някои от които ще ви направят силно впечатление;
  • допълнителни екстри – практичността е високо ценена в наши дни. Тя е търсена за сфери като жилищния интериор, който освен красив, трябва да е и функционален. За артикули като ъгловото е препоръчително да предлагат екстри като ракла, чекмеджета или повдигащ механизъм, за да е организирането на личните вещи удобно и без излишни нерви;
  • материали – ПДЧ, МДФ, дървени и др. Много е важно да купите креват за ъгъл, който е изработен от надеждни и устойчиви материали. Днес за направата на обзавеждане от такъв тип се влагат суровини с доказано висока здравина, гарантиращи техния дълъг експлоатационен срок;
  • цвят – нюансът на новата спалня трябва да се вписва в общия интериор и да ви е по вкуса. Бели, кафяви, бежови или сиви – ъгловите легла се произвеждат във всякакви цветови вариации;
  • цена – не пренебрегвайте финансовия фактор, който за някои хора е дори определящ. Ако цената на бъдещия креват не ви е “по джоба”, по-добре се насочете към друга мебел, която да ви устройва и ценово.


Има много различни видове ъглови легла. Дали ще се спрете на вариант от дърво, от ПДЧ, с комбиниран дизайн или с ракла – важно е да се чувствате удовлетворени от крайния си избор, с който ще живеете години наред. Преди да купите спалня с такова оформление, помислете още веднъж дали тя отговаря на изискванията ви за дизайн, стойност и качество.
 

ъглови легла

Кои видове са най-предпочитани
 

Модните тенденции не подминават ъгловите легла. Някои видове се радват на широк потребителски интерес, а други се определят като отживелица и не се търсят толкова. Едни от най-харесваните и купувани модели са високите спални тип “френски”, както и тези с кожена тапицерия. И двата варианта създават усещане за лукс в стаята за сън, а и са изключително удобни за използване.


Сред актуалните решения са и креватите в комбинация с рамка. Могат да се намерят в комплект от два броя или поединично, като тук е важно да се съобразите предимно с наличната площ в помещението. Креватите с повдигащ механизъм са също супер опция, с която организацията на домакинството ще е в пъти по-лесна.
 

Автор: mebelmag.bg
Закони Нормативна база Коментари