Жив огън в апартамент – възможно само с Schiedel

Нищо не сгрява душата на човек така, както живият огън. От древни времена той е сърцето на дома. Винаги свързваме огъня с романтика, уют и спокойствие.
18.04.2019
SCHIEDEL
4303
покрив, отопление, комин, коминни системи, SCHIEDEL

Нищо не сгрява душата на човек така, както живият огън. От древни времена той е сърцето на дома. Винаги свързваме огъня с романтика, уют и спокойствие. Гледката на запалена камина ни връща към съкровени моменти, напомня за детството и атмосферата на планинска хижа през зимата. Горящите пламъци и топлите лъчи ни релаксират след дългия работен ден и влияят положително на цялостното ни състояние.
 В бранша и обществото битува мнение, че ако искаме да се радваме на жив огън, трябва да живеем в къща. Вероятно, това е една от причините, в сравнително малко апартаменти да има камина на дърва или пелети. Експертите опровергават тази заблуда и са категорични, че можем да се любуваме на жив огън и дори да монтираме локално парно в многоетажни жилищни сгради, стига в тях да са изградени правилните коминни системи.

   

Schiedel е европейският пазарен лидер и най-голям световен доставчик на коминни системи с над 70 години опит и традиции в 28 държави. Продуктите на компанията покриват съвременните изисквания и всички стандарти за пожаробезопасност, екология и енергийна ефективност. Schiedel произвежда и доставя
коминни системи за всички видове горива и горивни инсталации. Те могат да бъдат изграждани вътрешно или външно и разположени там, където е необходимо в еднофамилни и многофамилни многоетажни жилищни сгради.
 Schiedel предлага индивидуален проект за сечение на коминната система на всяка инвестиция. Това е от изключителна важност, тъй като сечението на комина определя тягата, а тя определя КПД-то на системата. Фирмата прави изчисление за всеки индивидуален случай и клиент. Така се постига значителна икономия на горива (пелети, газ, твърдо гориво) и се щади околната среда. Когато тягата е подходяща за съответния уред, процесът на изгаряне е пълен и вредните емисии са в норма. Практиката обаче показва, че само неработещ комин пуши и замърсява атмосферата. Некачествено изпълненият комин не позволява пълно изгаряне на горивото, огънят тлее, отделят се голямо количество пушек и сажди и е пожароопасен. Препоръката на майстори често се свежда до това да се направи по-голям комин, който има по-голяма тяга и дебит, за да не връща. Факт е обаче, че голямата тяга освен пушека изтегля и топлината, произведена от горивния процес, преди тя да е усвоена от въздушната или водната риза. Това води до преразход на гориво.
 Качественият комин, спроед Schiedel, трябва да има напречно сечение - тяга, съответстващо на количеството на отделените при горенето газове и тяхната температура. Всички горивни уреди – камина, котел, печка на пелети са чувствителни на тягата на комина. А изискванията към откритите огнища са дори още по-високи, защото там съществува риск от натрупване на отровен газ – въглероден оксид.  Истинските комини нямат нужда от филтри, категорични са от компанията.

Schiedel доказва, че балансирането на икономическия успех и екологичното съзнание може да бъде в съответствие. Не само ниските разходи за отопление са важен въпрос за фирмата, но и екологичното и енергийно ефективно използване на ресурсите.С модерните си коминни системи Schiedel развива и предлага съвременни енергоспестяващи решения, опазващи околната среда. Емоционалната привлекателност на уютен огън у дома прави хората щастливи!

 

Автор: SCHIEDEL
Закони Нормативна база Коментари