Нов сайт на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017

Нов сайт, нови изисквания и критерии в 14-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017
25.10.2017
Идеал Стандарт- Видима АД
733
Баня на годината, конкурс, баня, интериор баня, хотелска баня
Темата на конкурса е „Идеалната хотелска баня“.
Източник: www.thebathroom.bg

На нов сайт www.thebathroom.bg ще бъдат подавани проектите в 14-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2017“. Участниците могат да подават проектите си до 7 февруари 2018 година.

Темата на конкурса е „Идеалната хотелска баня“.
Тази тема е важна по следните причини:  днес посетителите имат особено високи изисквания по отношение на баните в хотелите. От гледна точка на хотелиерите банята трябва да е стилна, да позволява бързо и лесно почистване; трябва да е функционална и с дълъг експлоатационен живот; трябва да съчетава ергономичен дизайн с функции за пестене на вода и енергия, което да спомага за намаляване на разходите. Проектирането на хотелските бани е труден процес и изисква помощ, която
Ideal Standard може да предостави с продукти и с експертни съвети.     

Участниците в конкурса могат да подават проекти в две категории „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“. В конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 могат да участват архитекти, дизайнери и студенти без ограничение на възрастта. Участието може да бъде индивидуално или колективно. 

Проектите за участие трябва да бъдат разработени върху предварително зададена подложка на хотелски модул и за двете категории.  Подложката може да бъде изтеглена от сайта www.thebathroom.bg в секцията „Участие“.  В условията за участие са включени още изисквани за: аргументация на използваните продукти и елементите на дизайна и спазване на нормативните изисквания при проектиране на хотелски бани.

Нови са и критериите, по които ще се оценяват проектите:

1.   Постигнат хармоничен и цялостен образ на интериора.
2.   Енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard.
3.   Организация на пространството и ергономичност.
4.   Реализуемост и приложимост на проекта.

В новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 жури ще бъдат:

 • проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров
 • доц. д-р арх. Мария Давчева
 • арх. Пламен Братков
 • арх. Пенка Станчева 
 • арх. Борислав Игнатов
 • арх. Радина Гешева 
 • арх. Ирина Тамбукова
 • арх. Гергана Милушева
 • Иван Гроздев
 • Георги Дучев
 • Светослав Тодоров
 • Красимир Капитанов

Гласуването на журито в конкурса е от 8 до 20 февруари 2018 г., а на публиката от 21 февруари до 8 март 2018 г.

На официално събитие на 16-ти март ще бъдат връчени наградите на журито, публиката и специалните призове. Приз Ideal Standard Баня на годината получава проектът, събрал най-много точки след анонимното гласуване на журито за всяка от категориите. Наградата е участие като специален гост на събитията на Ideal Standard по време на Milano Design Week  (April 17 - 22, 2018 г.) и посещение на изложението Salone del Mobile Milano. 

Във всяка категория след гласуване на публиката се определя и наградата на публиката „Ideal Standard Баня на публиката“, като наградата е - уикенд за двама в SPA хотел в България. Победителите във всяка категория се определят от максималния брой на гласувалите онлайн за съответния проект.

Специални награди по традиция връчват партньорите на конкурса и екипът на шоурум TheBathroom. След приключване на конкурса, чрез томбола се определят 20 имена от гласувалите online и получават предметни награди от Ideal Standard.

Автор: Идеал Стандарт- Видима АД
Закони Нормативна база Коментари