Спа уелнес зона в дома

Къщата е построена преди три години с голямо мазе под нея. Клиентът не е имал нищо конкретно предвид за оползотворяването на това пространство...
15.05.2010
Мая Янева
700
сауна, СПА и уелнес, плувен басейн
Спа уелнес зона в дома
Източник: rondaywinkelaararchitects

Данни за проекта
Клиент: Частен
Архитект: rondaywinkelaararchitects
Мениджъри на проекта: Bob Ronday and Maxim Winkelaar
Contracter: Van Miltenburg & Zn.
Инсталации: Rudon
Плувен басейн: Aqualife
Санитарно помещение и сауна: Intertop Products

Описание на проекта
Къщата е построена преди три години с голямо мазе под нея. Клиентът не е имал нищо конкретно предвид за оползотворяването на това пространство – казва Maxim Winkelaar. – Ние направихме интериорния дизайн за дневната и кабинета. Сутеренът беше толкова голям, че проектирахме домашно кино и СПА уелнес зона.”

В отвореното пространство на сутерена СПА уелнесът е създаден с всички удобства, включително плувен басейн с насрещен поток на водата. Размерът на плувния басейн е 1,3 м дълбочина, 2,5 м ширина и 3 м дължина. Това са перфектните размери, които дават възможност за плуване в басейн с насрещен поток вода. Потокът на водата може да се променя на няколко различни позиции. Температурата на водата също може да се регулира. „Ние сме използвали няколко цвята при осветлението на басейна – споделя с ентусиазъм Maxim Winkelaar. – Тези различни цветни лампи са също с възможност за регулиране – синьото създава усещане за тропически оазис, със зеленото получаваме естествено спокойствие, а с червеното се чувствате сякаш плувате в лава.” Плувният басейн е истински рай за децата на клиента.

Тук се помещават голяма сауна, душ и тоалетна. Сауната е със стъклена врата и гланцирана рамка на прозореца. От сауната има гледка към СПА уелнеса и обратно. Прозорецът е свързан също и с прозорец под басейна. Това създава игрив визуален ефект.

За отмора и релаксация в дизайна са подбрани естествени и устойчиви материали. Отвън плувният басейн и сауната са облицовани с дърво, което създава усещане за топлина и е водоустойчиво. Най-дългата стена в стаята е покрита с тухли от черен камък. Чрез индиректна светлина в свода отгоре се създават красиви ефектни светлосенки.

Подът на душ зоната е покрит с дребен чакъл. Освен усещането за камък под краката по време на къпане камъчетата осигуряват чудесен масаж на стъпалата.

Всички естествени материали са умело съчетани и използвани в СПА уелнеса. Чрез контраст и композиция rondaywinkelaararchitects разработват зона с много модерно и топло усещане, съвършено съчетание за релаксация в забързаното и уморително ежедневие.

+2
Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари