Арт панели преобразяват интериора

Арт панелите се отличават с неподражаема лекота и невероятни възможности откъм дизайн.
08.05.2020
Екатерина Бонева
4467
интериор, дизайн, арт панели
Реалистични визии на колекция Innovative art, модел Amazon
Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Независимо дали става въпрос за конферентна зала, офис, спа център или частен дом, дизайнът и декорацията са водещите елементи, които формират отношението на посетителя. Създаването на интригуваща обстановка изисква модерен подход и креативни дизайнерски решения. Много често, такова начинание е свързано със сериозни разходи за подбирането на скъпи картини или автентични предмети. Не е задължително обаче, финансовият фактор да определя границата на възможностите Ви, ако сте решили да създадете по-необичаен и артистичен интериор. Страхотна алтернатива за това са декоративните арт панели, представени в богата гама от цветове, текстури и реалистични визии.


Могъществото на метала    Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Кое ги прави толкова атрактивни?
Арт панелите се отличават с неподражаема лекота и невероятни възможности откъм дизайн. На допир и вид изглеждат като естествените материали – тухла, дърво, камък, но са в пъти по-леки от тях. Този тип декорация може да се монтира както на стената, така и на тавана. Изработени са от естествени смоли, подсилени с фибростъкло и притежават много добър звукоизолиращ ефект, както и висока еластичност. Панелните системи са изключително устойчиви на корозия, UV лъчи, агресивни химикали и пожар, поради способността си да се самозагасят. Не се повлияват от влага и не позволяват развитието на бактерии. С тях може да декорирате цели стени или отделни части от тях, да създадете артистични стенни пана или пък да „облечете“ архитектурните елементи от интериора. Възможностите обаче, съвсем не свършват до тук. Високата устойчивост на панелите, наред с висококачествените бои, използвани при изработката позволяват да ги положите както в затворени, така и в открити пространства.


Karoart е серия от впечатляващи класически модели     Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Универсално приложение
Универсалната природа на декоративните арт панели ги прави приложими дори в малки и тесни пространства, лишени от достатъчно естествена светлина. Пример за това са антрето и коридора, които често пъти се пренебрегват при декорирането на дома. За такъв тип помещения е удачно да заложите на светли нюанси и преливащи мотиви, които ще внесат усещане за повече простор и светлина. Смелите текстури и тъмните констрасти ще създадат точно обратния ефект. Панелите са оригинално допълнение към декора на всяко пространство – от дневната в дома до залата за събития в административната сграда.


Ламарина и бетон за интериор в индустриален стил     Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Тайната на преобразяващия ефект
Иновативни и естетични, декоративните арт панели вдъхновяват с впечатляващите си стилове и създават пространства на съвсем ново ниво. Тази концепция в декорацията представя цял набор от опции и релефи, с които може да сбъднете и най-смелите си мечти. Разнообразието от мотиви и колекции с тематична насоченост са предизвикателство за дизайнери и архитекти. Тайната на преобразяващият им ефект се дължи най-вече на способността да се адаптират към всяко място, създавайки магична атмосфера.

От Средновековието към модерното съвремие
Емблематичният дизайн и реалистичната визия на панелните системи предоставят възможност за създаване на тематичени пространства с характерен за времето си привкус. Всеки детайл носи символиката на поколения и култури. Разнообразието от стилове и текстури отразява естетиката на материалите и вековните традиции. Все пак разгледайте основните:


Богата гама арт панели с дизайн на тухлички     Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Дизайн тухлена зидария пресъздава архитектурното разбиране за автономност, произведено с чисти форми и твърди линии, с препратка в стил Рококо и Барок. Сплотеността на хоризонталните линии в съчетание с излъчващите спокойствие тонове и светлосенки е подходяща за тези, които искат да покажат новаторството на ХVIII-ти век в своите пространства.


Stone е колекция с каменни декори     Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Визия каменни декори максимизира усещането за простор във всяка среда. Панелите с каменни декори имат характерна структура и могат да бъдат подходящ фон както в класическия, така и в модерния стил. Античната елегантност и естетика на камъка придават завършеност, създавайки контраст с останалите елементи от средата. Ефектът от реалистичната имитация на естествения материал внушава усещане за спокойствие и емоционален баланс.


Steel e серия от уникални дизайни с визия на стомана      Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Студена красота на стомана напомня за най-защитените сгради в историята на съвременната архитектура. Колекцията от уникални дизайни пресъздава мощните символи на Средновековна Европа върху здравия образ на стоманата, където симбиозата от геометрични форми върви ръка за ръка с могъществото на метала. Еклектичните елементи и многообразието от ефекти – патина, ръжда и др. придават неповторимо излъчване на декорираните пространства.

Суровата простота на бетона неминуемо е водещ елемент от урбанистичната среда. Наглед незавършените бетонни стени с груба повърхност са хит в съвременния декор. Декоративните панели с визия на бетон са изключително въздействащи, особено ако са проектирани в широки пространства с модерно обзавеждане. Монотонното излъчване на бетона се адаптира идеално към креативни концепции, отразяващи забързания градски живот.


Арт панели с визия Бетон     Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Ако искате да съчетаете модерното съвремие с духа на отминалите времена може да заложите на архаични дизайни, пресъздаващи величието на някогашните дворци. Смесицата от цветове и текстури, луксозни и романтични елементи ще добави индивидуалност на всяко пространство. Добре е да помислите за ефектно осветление, което допълнително да подчертае декоративните качества на композицията от арт панели.

 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари