Как изглежда банята с Roca през 2007

ROCA е гаранция за сигурност и класа, интелигентен избор, продукти, на които може да разчитате, за баня, с която да се гордеете.
15.07.2007
Весела Маркова
447
интериор, баня, колекция, санитарен порцелан

ROCA е гаранция за сигурност и класа, интелигентен избор, продукти, на които може да разчитате, за баня, с която да се гордеете. Здравина и надежност, технология и елегантност, иновация и дълготрайност – това са приоритетите на които разчита ROCA, за да ни съблазни... Авангардизъм, технология и дизайн - трите думи най-точно описващи отношението на ROCA към банята, отношението към хората, защото водата е право на всеки... Връзката с природата, както и респектът към нейното благотворно влияние върху човека, вдъхновяват именитите дизайнери на ROCA, за създаването на една по-чиста, по-свежа и по-хармонична среда, среда за релаксация, среда зареждаща ни с положителна енергия всеки ден.
Какво предлага ROCA за най-приятните мигове от деня: изтънченост и класа във визията, органична логика и бляскави форми в дизайна, икономични уреди, високотехнологични механизми, компактни решения за всякакви пространства и условия. Стилът е от модерна класика до ултрамодерен, оригинални изделия с ранг на изискани склуптури. Банята придобива повече стил, индивидуалност и раздвиженост на интериора. Размахът на формите създават атмосфера на свобода и комфорт. Сега е моментът за наслада – не го изпускайте, живеем в епохата на дизайна!
Сериите санитарен порцелан, предлагани от ROCA, са наистина вдъхновяващи, покриват всички вкусове, проектирани и изработени прецизно до съвършенство, практични и същевременно грациозни, те придават несравним облик, чрез деликатно присъствие в банята. Благородни и трайни материали, елементи, създадени, за да останат във времето и да ги почувствате като част от вас, извивки, улавящи движението на водата и нейния хармоничен поток, различните санитарни уреди се сливат със стената, на която са закрепени.Разумното отношение към водата, като безценно, жизненоважно и необходимо богатство на нашата планета, провокира дизайнерите на ROCA за създаването на високо технологично оборудване за банята. Не при всяко пускане на водата е необходимо да се използва цялото и количество в казанче с вместимост 6 литра. С оглед на това Рока разработи новаторските cистеми с двоен бутон – D2D и със стоп бутон – D2P за нови казанчета, с което може да се прецени точно колко вода да се изразходва всеки път.

Със системата D2D с двоен бутон, като натиснете единия от кръглите бутони, ще изразходвате 3 литра. За да използвате шестте литра, се натискат двата бутона. Системата със стоп бутон предлага друга възможност за икономия на вода. При всяко пускане на водата можете да спрете изтичането, като натиснете бутона отново. Изтичането прекъсва незабавно, което ви дава пълен контрол над водните количества, които изразходвате.
Рока провокира въображението и залага на атрактивните смесители с оригинални силуети и собствен облик, символ на качество, технология и новаторство - бягство от конвенционалното и революция на футуристичната естетика. Концепцията за последователност и ненарушимост на формите превръща крановете в извор, от който по естествен начин блика струя вода. Покривният слой привлича вниманието с красотата и дълготрайността си, дължащи се на устойчивите и издръжливи материали, от които е изработен. И най-дребният детайл е добре изучен, с цел всяко ново предложение да отговаря и на най-взискателния към формата и функционалността.

Появата на едноръкохватковите смесители се оказа повратен момент в дизайна на батерии. Това доведе до създаването на нови форми и по-функционални концепции, със съвършената геометрия. Край на резките температурни промени, на произволното смесване на студена и топла вода в търсене на най- оптималната температура. Ръчната настройка премина в историята, за да отстъпи на пълната гама термостатични стенни или стоящи смесители, които осигуряват идеална настройка на температурата за релаксираща баня.

Новата гама смесители Рока са съчетание от технология и ефективност и гарантират отлично качество на услугата. Те са снабдени с модерни устройства за икономия керамични глави, които спомагат за значително намаляване на разхода на вода и енергия.

Всеки едноръкохватков смесител Рока е снабден с керамична глава, които позволяват намаляване на потреблението на вода и енергия. Когато смесителният кран е снабден с този вид керамична глава, само трябва да се активира приспособлението „Ecodisk“ като се завърти на 180°. Дебитът на водата се намалява с 50%. Едновременно или независимо от това, при леко завъртане в посока обратна на часовниковата стрелка, се намалява максималната температура на смесената вода до желана степен, като по този начин се постига икономия на вода и енергия. Включва система за хидроконтрол, при която са разграничени зоната за икономичен дебит и тази на висока консумация. При повдигане на ръчката с цел увеличаване на дебита, движението среща лекото съпротивление на еластичен ограничител, което означава, че се преминава в зоната на висока консумация. Вграден е и ограничител на максималната температура на смесената вода.

Освен системата за хидроконтрол (разграничаване на зоната за икономичен дебит от тази на максимална консумация), тази глава от ново поколение включва още една новост: при отваряне на крана в челно положение, в зоната за икономичен дебит потича студена, а не смесена хладка вода. При завъртане наляво се получава смесване на водата и постепенно увеличаване на температурата. При пълно отваряне на крана и след преминаване на еластичния ограничител, се навлиза в зоната за максимална консумация. В този случай, при ръкохватка в челно положение, водата е смесена и действа като конвенционална глава. Някои от моделите съдържат система за контрол, която дава сигнал при високи равнища на потребление.


 

Кранове на ROCA с електронно регулиране се захранват с алкални батерии или ел.захранване 220V/50Hz. Снабдени са със системи за отваряне и затваряне чрез детектори за присъствие – при приближаване на ръцете, кранът се отваря, а при отдалечаването им се затваря. Тенденциите се променят и силуетите се преобразяват. Вдъхновението се ражда на улицата, от хората, а индивидуалните ни желания придобиват форми, въплътени в нова свежа и актуална колекция смесители, красиви като водни скулптури.

Аксесоарите за баня са най-добрият съюзник, когато искате да сте сигурни, че крайният резултат ще бъде колкото красив, толкова и функционален. Те организират, допълват и придават стил и индивидуалност на целия интериор. За да нанесете тези последни щрихи на елегантност и стил в своята баня, имате на разположение богата гама материали и покрития.
Освен класическия и същевременно авангарден метален стил, актуални са и тенденциите към смесване на формите. Защото добрият вкус е нещо повече от аксесоар. Още за специалните предложения на ROCA за съвременната баня, хидромасажните вани, колони и устройства, преградните стени и паравани, душовите кабини и корита, четете през септември

Автор: Весела Маркова
Закони Нормативна база Коментари