Кои абсорбатори са най-добрите?

Абсорбаторите за вграждане за кухни са се превърнали в незаменим помощник за всяка домакиня, която, освен на вкусно приготвена храна, държи да се наслаждава и на висока домашна хигиена.
23.09.2021
Техномаркет
3166
кухня, абсорбатори, уреди за кухня, абсорбатор за вграждане, вграден абсорбатор за кухня
Абсорбатор за вграждане Elica
Източник: www.technomarket.bg

Оборудването и организирането на кухнята включва избор на мебели, монтаж на уреди за вграждане и много още други важни дейности, които ще доведат до желаните от нас резултати. Тази част от дома е сред най-често използваната, което напълно оправдава инвестицията в модерни и качествени технологии, като например абсорбатор, който да филтрира въздуха и да го връща в стаята пречистен. Тук отсъства неговото извеждане извън сградата, за разлика от аспираторите, които правят именно това.

Как да изберем абсорбатор за вграждане за кухнята?

Готвим ежедневно, което прави използването на уред за филтрация на помещението наложително. А за да го изберем правилно, трябва да се запознаем с наличните възможности и да решим коя ни устройва най-много. Някои абсорбатори за вграждане са по-мощни, а други имат икономичен режим на работа и са подходящи за малки кухни. Основните критерии за избор са:

●    Обем. Коректните размери на абсорбиращия уред се определят според квадратурата на помещението, като е препоръчително да се заложи на по-големи, за да бъде възможно улавянето на странични миризми;
●   Енергиен клас. Важен критерий, от който зависи консумацията на електроенергия на база мощността. Аспириращият капацитет е компонент с водеща роля при избора на абсорбатор за вграждане;
●    Нива на шум. За много хора би било проблем, ако те са твърде високи и създават дискомфорт за присъстващите в стаята. Нормалните стойности са около 50 децибела;
●    Принцип на работа – рециркулационни (с филтрация на въздух), без отдушник, комбинирани, проточни (с връзка към въздуховод) и др. Варианти има най-различни, а изборът на подходящ модел аспиратор зависи от честотата на използването му, вида на ястия, които приготвяме най-често, площта на стаята и др;
●    Начин на монтаж. Абсорбиращата техника може да е предназначена за пълно вграждане (телескопични), да са свободностоящи, да са монтирани в стена, като тук крайното решение е строго индивидуално за всеки.

Абсорбатор за вграждане Teka     Източник: www.technomarket.bg

Абсорбаторите за вграждане за кухни са се превърнали в незаменим помощник за всяка домакиня, която, освен на вкусно приготвена храна, държи да се наслаждава и на висока домашна хигиена. Предлагат се в различни размери, които се избират с оглед на свободното пространство и особености на стаята.

Кои марки и модели са най-добрите?

Едни от най-добрите абсорбатори за вграждане са тези с марката Тека. Предлагат се с всмукателен капацитет от 311 до 807 кубични метра, имат минимални нива на шум, а дизайнерското представяне на всеки един от моделите е семпло и стилно. Има красиво и модерно присъствие в кухнята, което ги прави отличен избор при техническото оборудване на зоната за готвене.

 

Закони Нормативна база Коментари