Коя видеодомофонна система да си купя?

Тя повишава сигурността в къщата и прави възможно да видите госта си, преди да отворите вратата
15.04.2015
Константин Димов
916
видеодомофони, видеосистема, домофон, сигурност в дома, системи з асигурност
Повишава сигурността в къщата и прави възможно да видите госта си
Източник: www.inscam.pl

При видеодомофонните системи, веднага след позвъняване от посетителя, вие виждате неговия образ на видеодомофона. Повечето домове обаче не разполагат с видеокамери. Недостатъкът е, че трябва да отговаряте на госта преди да знаете кой звъни на вратата. А често не ни се налага да отваряме, когато е някой досадник като търговски представител, амбулатен търговец и тогава реагираме сякаш няма никой вкъщи. 


Ако имате деца и младежи, които живеят в домакинството, то видеодомофонната система е добра инвестиция в тяхната сигурност. Децата са склонни да отварят вратата на всеки, който звъни, водени от любопитство, без да мислят за последиците. И така можете да ги научите да пускат само родители и близки приятели.
 Стандартен видеодомофон    Източник: www.farfisabg.com

Които живеят в къща с едно или повече  домакинства, и имат нужда от повече звънци за отделните жилища, те могат да осъществят връзка помежду си и чрез видеодомофонна - интеркомна връзка между етажите. Могат да имат и повече врати за управление от видеодомофона. От видеодомофона можете дори да контролирате осветлението, поливната си система, както и температурата в помещенията.

Окабеляването на една обикновена видеодомофонна система  вече може да се осъществи и с обикновен кабел за интернет, а има модели само по два проводника.

За многоабонатни системи, където броят на абонатите е прекалено голям, е препоръчително да се използват цифрови системи, за да се избегнат много кабели и грешки при свързването. Те могат да бъдат  смесени (видео и аудио) домофонни системи, според възможностите на живущите.


 Многоабонатно видеодомофонно табло     Източник: www.farfisabg.com

По желание домофонната или видеодомофонната система може да е съчетана и със  система за  контрол на достъпа, т.нар. чипове тип "ключодържатели".


Отчасти видеодомофонните системи предлагат и възможността видеокартината да се запише, когато ви звънят, а вие не сте си били у дома или офиса. След това можете да прегледате кой ви е търсил.  
Може от входа да ви звънят на телефона, и така можете да управлявате вратата си от разстояние.  Дори може да стане връзка с домашния компютър, смарт телефон, таблет, или телевизор, т.е. веднага и от разстояние да виждате кой ви звъни на входната вратата.

Камерите на входните табла са снабдени с LED-диоди за нощно виждане, които позволяват  да се вижда кой ви търси и в тъмните часове на денонощието, като могат да наблюдават посетители с или без разговор.

+3
Автор: Константин Димов
Закони Нормативна база Коментари