Къща в Белоградчик

​​​​​​​Сградата има модернистична визия, подборът на материалите е сдържан и балансиран, така че да подчертава цялостния хоризонтален силует на сградата, открояващ се на стръмния природен релеф.
07.04.2020
СОВА архитектура и дизайн
7674
къща, архитектурен проект къща, Сова архитектура и дизайн
Източник: https://www.sovaarchitecture.com/

СОВА архитектура и дизайн, 
https://www.sovaarchitecture.com
Застроена площ сграда    100,47 м2
Разгъната застроена площ    212,62 м2
 


Къщата в град Белоградчик, както всичко друго в града и околността се намира в имот със силно наклонен терен.  Прилежащата улица е в ниската му страна, което позволява да бъде създаден естествен вход към гаражите в сутерена. Над тях се намира основният дневен тракт, полувкопан и конзолно изскачащ над терена и над достъпа до гаражите. Той е разположен надлъжно в посока север – юг и е богато осветен с остъкляване от изток и от запад. Цялото пространство прелива в отделни зони, като централно разположена е голяма трапезария, която може да събере 12 души, събрали се да отбележат съкровенни семейни моменти и големи празници на това уникално природно пространство. По права стълба нагоре са достъпни спалните, които са вече изцяло над терена, всяка от тях има отделна баня, тераса и богато остъкляване. С широка френска южна витрина и широка южна веранда могат да бъдат специално възнаградени събуждащите се в голямата спалня. Покривът също е леснодостъпен и предлага панорамни гледки във всяка посока, в подходящо време и метереологични условия той е повече от сериозна конкуренция на трапезарията като място за събиране.

Сградата има модернистична визия, подборът на материалите е сдържан и балансиран, така че да подчертава цялостния хоризонтален силует на сградата, открояващ се на стръмния природен релеф.


 

Закони Нормативна база Коментари