Кога се слага коледната украса?

Коледните и новогодишните празници са заредени с онази магия, която е породена от цялата топла обстановка около нас.
23.11.2021
АИКО
9195
коледна елха, коледна украса, коледна декорация, коледни празници, коледна трапеза
Източник: www.aiko-bg.com

Коледа е празникът, който всички ние винаги очакваме с нетърпение. За децата това е свързано с подаръците, които ще им донесе добрият белобрад старец. Малките детски очи греят от щастие, докато нетърпеливо разопаковат лъскавите кутии, които са намерили под елхата. За възрастните Коледа е свързана със семейните вечери около празнично украсената трапеза. Ароматът на канелени сладки и печена пуйка се носи през целия ден в дома ни. Как да не сме нетърпеливи, че тези дни от годината наближават? Цялото семейство е вкъщи, настроението е приповдигнато, звънки детски гласчета огласяват красиво украсения ни дом.

За какво допринася коледната украса

Коледните и новогодишните празници са заредени с онази магия, която е породена от цялата топла обстановка около нас. А тази топлина е резултат от пищната коледна украса, която ни заобикаля, и очакването за тези светли празници. Всичко това приповдига настроението ни, кара ни да се усмихваме, да бъдем ведри и щастливи. Какво е Коледа без хилядите лампички, които ни заобикалят? Какво е този светъл празник без богато украсената елха, стояща на централно място в дома ни и очакваща любимия старец да остави подаръците под нея? Украсата за тези празници създава топлина и уют във всеки дом, прави градовете красиви дори и в студените зимни нощи.

Кога е най-подходящо да се сложи коледната украса ?

По-нетърпеливите от нас го правят още през последната седмица на ноември. И в това няма нищо лошо. Ако вече ви е коледно и нямате търпение да извадите играчките, нищо не ви пречи да сложите украсата, когато пожелаете.

Според традицията Никулден е най-подходящият ден за украсяване на елхата. По нея се слагат лъскави гирлянди, лампички, бели снежинки, ангелчета и разнообразни други играчки за украса. На върха ѝ се поставя звезда. Така тя символизира Райското дърво, което е отрупано с плодове. Възприето е всяка година да се добавя по една нова играчка.
Коледна Украса


Идеи за коледна украса

Ако сте решили да създадете напълно празнично настроение, луксозната украса за двора ще допринесе да го постигнете. Елените, теглещи шейна, фигурата на Дядо Коледа и мигащите светлини ще Ви посрещат и изпращат постоянно, докато минат всички празници. Венецът на вратата става неотменна част от цялата красота на Вашата къща. Нарисувайте красиви фигурки по прозорците на дома Ви, а сложите ли в близост до тях лампички, вечер минувачите по улицата ще се наслаждават дълго на тази гледка. Не пренебрегвайте нито едно ъгълче от Вашето жилище. Нека навсякъде се усеща празничното настроение, което ще приповдига настроението и духа ви. Дали ще заложите на традиционните зелен и червен цвят, или ще добавите към тях и златисто, това е въпрос на личен вкус и предпочитание. Съчетайте умело цветовете и направете едно магическо приказно място, като в приказките.
Източник: www.aiko-bg.com

Как да декорираме коледната трапеза ?

Коледната вечеря е специална, а украсената пищна трапеза е гордостта на всяка домакиня. Правилно подбрана покривка за маса, умело съчетана с подходящо каре с коледни мотиви, ще внесе тържественост и официалност по време на празненството. Горящите свещички в подходящи свещници ще създадат уют и топлина през цялата вечер. Не пренебрегвайте и салфетките – подберете ги умело, така че да отговарят напълно на другите орнаменти на Вашата празнична маса. Направете сами украшение, което ще поставите на средата – можете да използвате шишарки, клончета и Вашето въображение. Ароматът на бор ще внесе свежест и настроение по време на вечерята.

Вие сте тези, които можете да направите Коледа едно незабравимо изживяване. Създайте обстановка, която ще Ви накара да се почувствате като герои от някоя приказка.

 

Автор: АИКО
Закони Нормативна база Коментари