Защо да изберем трислоен паркет?

Високата технология при изработката на тези подови настилки, гарантира липсата на усуквания и измятания.
14.02.2016
Паркетен свят
732
паркет, настилка, трислоен паркет, подова настилка, Паркетен свят
Трислойните паркети съчетават класическа красота и елегантност
Източник: Паркетен свят, www.parketensviat.com

Трислойния паркет е подова настилка, която е изработена изцяло от естествено дърво и се състои от механично слепени 3 слоя дървесина. Високата технология при изработката на тези подови настилки, гарантира липсата на усуквания и измятания.  
Това се дължи на трите слоя дървесина , които се редят в противоположни посоки.  

Фабриките,  в които се произвежда трислоен паркет са модерни и  използват най-високите технологии на процеса сушене. Това се счита за един от най-важните процеси за получаване на висококачествен под.

Общата дебелина на многослойните паркети варира между 12 и 16 мм.

Най-горният  слой се състои от висококачествена масивна дървесина с дебелина между 3 до 4 мм.  Завършващото  покритие може да бъде от лак, масло или байц.  Останалите два слоя  се правят от иглолистна дървесина, като всеки един бива поставен напречно на другия.
Средният слой е изключително силен и играе ролята на поддържащ. Той допринася изключително много за стабилността на трислойния паркет.
Последният слой се нарича балансиращ и гарантира пространствена стабилност.


Ценителите на естествените  продукти могат да намерят голям асортимент от трислоен паркет с шарки, поместени на цели, двойни или тройни паркетини и наличие на фаска.

Трислойният паркет позволява няколкократно циклене, разполага с клик система подобна на тази на ламинирания паркет, което го прави изключително бърз и лесен за редене.  При правилен монтаж и експлоатация,  си гарантирате дълъг живот на подовата настилка.

Независимо дали строите нов дом или сте се заели с ремонт,  можете да бъдете сигурни, че подовете от естествено дърво, значително ще допринесат за красотата и очарованието на Вашият дом.  Огромното разнообразие от цветове, ефекти и дървесини  (дъб, бук, ясен, орех,мербо), спомагат всеки един паркет да се впише в интериора на дома Ви.

Основното преимущество на трислойните паркети е цената за готовите лакирани, байцвани или омаслени паркети, при които вероятността за измятане е сведена до нула.  

Всички реномирани производители на паркет притежават сертификати, които удостоверяват, че дървесините са природосъобразни и вие получавате най-доброто качество.

+3
Автор: Паркетен свят
Закони Нормативна база Коментари