Идеи как да „живееш в облаците“…буквално

Истински рай на земята - такова е чувството да живееш в мансарден апартамент.
05.03.2019
Велукс България ЕООД
2504
велукс, мансардни жилища, мансарден апартамент
Покривните прозорци осигуряват чувство за простор и свобода

Усещането е навярно много подобно - намираш се далече от шума на улицата, хоризонтът ти е необятен, слънчевата светлина те огрява от всички странни… Истински рай на земята - такова е чувството да живееш в мансарден апартамент.

Магията на тези помещения те завладява мигновено, като любов от пръв поглед. Първоначално не знаеш какво да очакваш – чувал/а си какви ли не истории за таванските мрачни стаички. Но прекрачиш ли прага на апартамента, в главата ти започват да се развиват схеми за обзавеждането, както и планове за бъдещето. Представяш си колко хубаво би било да седнете с децата в онзи ъгъл, за да играете на настолни игри, или пък как добре би се вписал малък диван в тази стая, а да не говорим колко приятно би било да си пиеш кафето под онзи, втория, по-голям прозорец в покрива. Всички знаем какво е. Започне ли човек да си мечтае, значи нещо вече му е грабнало ума. И сърцето.

Подобната е историята на младо семейство, което се премества в квартал “Белите брези”. С израстването на двете им деца, те се нуждаят от повече пространство и затова се заемат с търсенето на ново жилище, в което всеки да има свое собствено кътче. Започва изморително обикаляне и многобройни огледи … докато един ден, съвсем случайно те откриват своето „съкровище“.

„Очаквахме да видим един стандартен апартамент, но още щом пристъпихме прага, бяхме възхитени от обилното количество слънчеви лъчи, нахлуващи от многобройните покривни прозорци. Хареса ни също така разпределението на стаите, както и фактът, че ще бъдем сами на етажа“, обясняват собствениците.
Цялата история може да прочетете тук.

Хората обаче избират новия си дом по различни критерии – едни се интересуват от размера, други от цената, трети от локацията на сградата, четвърти от разположението на стаите.
Любовта от пръв поглед с мансардните апартаменти се случва най-често на онези, които бързат да избягат от захлупената атмосфера на по-ниските етажи - шума от колите, гледката към балкона на съседката от отсрещния блок, липсата на лично пространство и недостига на светлина. Много хора, особено младите, държат домовете им да са по-модерни и разчупени и с повече светлина, и търсят решения с покривни прозорци, защото те осигуряват чувство за простор и свобода.

Такъв е и един от притежателите на двустаен апартамент в кв. Витоша. Локацията не е случайна – собственикът споделя, че предишното му жилище е било в шумен и неприветлив квартал, в близост до натоварен булевард. Това го прави още по-очарован от новото място, което му осигурява спокойствие и възможност за прекарване на свободното си време в четене на любимите си книги под покривните прозорци, осигуряващи изобилие от дневна светлина.
Научете още за тази мансарда тук.Понякога не се налага да търсиш далече перфектния дом – той направо идва при теб. Пет години след като се премества в нов апартамент на последния етаж, собственичката се изправя пред сериозен проблем. Въпреки двойната хидроизолация, която е положена по време на строежа, се появява теч в помещението под терасата на покрива. Използваните съвременни методи за откриване на причината за влагата и направените поредица допълнителни ремонти обаче, не дават необходимия резултат.Единственото решение за справяне с теча е терасата да бъде покрита. Хрумването пространството на покрива да се превърне в допълнителна мансардна стая и така да се разшири полезната жилищна площ на апартамента, се оказва едно много удачно и практично решение. Вижте повече за това практично решение.Подобна история има и собственикът на подпокривно пространство, което при закупуването през 2016г. е приличало на истинска развалина и плачело за сериозен ремонт.
Макар и с голяма площ, помещението изглеждало мрачно и схлупено. Новият собственик, видял потенциал в него и се захванал с мащабно преустройство, като основната му идея била да се вкара повече естествена светлина в помещенията.

Резултатът от ремонта се оказал повече от впечатляващ. Обособени са всекидневна, три спални и две бани, всички изпълнени с много светлина, проникваща през общо шестте покривни прозореца.
“Проектът определено беше предизвикателство за всички въвлечени в него. А резултатът е повече от добър – дом с много светлина и уют, което е предпоставка за приятни моменти със семейството.” – разказва собственикът на обновения апартамент. Запознайте се с пълната история за ремонта на тази мансарда.Искаме да вдъхновим повече хора да открият неповторимото усещане за живот под покрива. Независимо дали живеем на последния етаж в големите градове или в еднофамилна къща, мансардните жилища и помещения могат да бъдат най-красивите, най-светлите и с най-добра гледка към заобикалящата ни среда.
 

Закони Нормативна база Коментари