Хоби или професия е интериорния дизайн

Предстои годишната конференция на интериорните дизайнери в България
04.11.2015
Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ)
297
интериорен дизайн, конференция, дизайнери, АИДБ, интериорен дизайнер
Хоби или професия е интериорния дизайн
Източник: АИДБ

Какви са детайлите на професията ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР и как тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството ще са въпросите, които ще се дискутират по време на Втора годишна конференция на интериорните дизайнери в България. Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), а датата - 03 декември 2015 г


Основен партньор на Конференцията е Държавната Агенция на българите в чужбина


Партньорството си потвърдиха организации, чието мнение и становище ще е от голямо значение в дискусиите по време на конференцията – ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор), ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група) и Интер Експо Център - организатор на специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ РусеНХА, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Български Мебелен Клъстър.


Като заключителна част от конференцията ще се проведат двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели, както и на водещи имена сред интериорните дизайнери и гости на конференцията.


Водещ на ВТОРА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ИНТЕРИОРНИТЕ ДИЗАЙНЕРИ ще бъде топ дизайнерът Светослав Тодоров, STUDIO MODE


ПРОГРАМА:


 •  9:30 –10:00 регистрация и настаняване
 • 10:00 – 10:30 – официално откриване с представители на Столична Община и всички партньорски организации.
 • 10:30 – 13:00 – Дискусия.
  Модератор Гена Събева, председател на АИДБ. В дискусионните панели в зависимост от конкретните теми са поканени да участват представители от Столична Община, Министерство на образованието и науката, Министерство на Културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА и Държавната Агенция на Българите в чужбина (ДАБЧ), Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Мебелен Клъстър, ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор) и ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група).
  I ЧАСТ: Хоби или професия е интериорния дизайн 
  II ЧАСТ: Къде е мястото на интериорния дизайн в инвестиционното проектиране 
 • 11:30 – 11:45 – кафе пауза
  III ЧАСТ:  Ценоразпис на дизайнера - методика, минимални и максимални цени 
  IV ЧАСТ:  Евро пари за дизайнери 
 • 13:00 – 14:00 – обяд
 • 14:00 – 15:00 – Най-добрите в професията: Светослав Тодоров, STUDIO MODE (Носител на световните призове за „Restaurant and Bar Design Awards“ – „BEST BAR“ и „EUROPE“  за заведението „GRAFITTI“ във Варна)
 • 15:00 – 16:00 – Най-добрите в професията: Арх. Елиа Недков (Носител е на много награди, някои от които "Polydecor Design Award", "DuPont Corian" за храна и кафе-бар и др. През 2004 г. той премества студиото си в Милано и развива дейността си в различни насоки – архитектура, дизайн, графика.)
 • 16:00 – 16:15 – кафе пауза
 • 16:15 – 17:15 Design Researcher - Георги Георгиев. (Изследовател на процеса на дизайн, творец, който изследва по-различната перспектива на дизайна, процеса и създаването на нови идеи, креативността в процеса за създаване на интериорен дизайн. Живее и работи в Япония.)
 • 17:30 – 18:30 Изкуството в интериорния дизайн - Мария Слабакова. (Художник и главен дизайнер на „АРТ Студио СЛАБАК“ Маями, САЩ – фамилна компания с над 30 годишен опит в България и САЩ, основен партньор на компанията Barton G – лидер в парти индустрията и организирането на събития в САЩ. )
 • 18:30 - коктейл с двустранни бизнес срещи между инвеститори, дизайнери и гости. 

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите в страницата на събитието във Facebook .

Закони Нормативна база Коментари