Нова баня до 5000 лв.

Най-важното условие, което определя резултата както при нискобюджетния, така и при луксозния ремонт е майсторът.
08.05.2011
www.banispa.com
1035
баня, ремонт, бюджет
www.banispa.com
Източник: www.banispa.com

Най-важното условие, което определя резултата както при нискобюджетния, така и при луксозния ремонт е майсторът. Ако той е разбран, организиран и сръчен, честито на печелившите. Ако пък е бавен, “разсеян” и некадърен, най-добре го сменете, преди да е станало твърде късно.

Банята, която ви представяме е типичен пример за качествен и бърз ремонт.
Благодарение добрата организация на собствениците и късмета им да попадна на свестен майстор старата панелна баня, която не била ремонтирана поне от 15 години, само за няколко седмици се сдобива с нов, луксозен имидж.

В случая резултатът обаче е забележителен и заради още една важна характеристика – ограничения бюджет на ремонта, който не успява да надхвърли сумата от 5000 лв.

Как е възможно това?
Ето отговорите стъпка по стъпка.
1. Добра организация – собственичката започва подготовката по ремонта месеци преди да влезе майстора.  Взема се решение за новата планиравка. Преди в банята е имало вана, която е заемала почти половината от помещението. Подът е бил с мозайка, вече напукана от времето, а фаянсовите плочки и санитарията също са били очевадно захабени и за подмяна. Собственичката решава да махне ваната и на нейно място с помощта на новите подови плочки да обособи корито, което да събира водата от душа. Предвижда разделяне на мократа от сухата част на банята с помощта на стъклен параван. В сухата зона остават единствено умивалника с огледалото и аксесорите за хавлии и козметика

2.Избор на оборудване.
Изборът на плочки и основно банско оборудване започва месеци преди същинския ремонт. Така предвидливо се избягват закъснения с доставки от чужбина, които от своя страна могат да станат причина за изпускане на спазарения добър майстор. Благодарение на добро пазарно проучване и още щипка късмет стопанката успява да си хареса всичко за новата баня от един единствен вносител – “Булгрес”, който доставя на куп поръчаните изделия, внос от Италия.

3.Точна уговорка за деня на влизане на майстора и срока на ремонта. Благодарение на добрата воля и професионализма на майстора основният ремонт продължава точно 10 дни. А той включва: къртене на старата облицовка, изхвърляне на боклука, замаска на под, шпакловка на стени и таван, лепене на подова и стенна керамика, монтиране на санитария и аксесоари.
АРТИКУЛ      КОЛИЧЕСТВО     ЦЕНА
Хонорар на майстора     900 лв.
Теракота, италианска   /22 кв.м/ х 44 лв/кв.м   970 лв.
Душ – италиански окачен на стена     800лв
Мивка от “Булгрес”                           320лв
Сифон за умивалник   от “Булгрес”                             40лв
Смесителна батерия от “Булгрес”                    150лв
Аксесоари и огледало   от Praktiker     350лв
Параван от матирано стъкло /поръчка/ “Кристиян Нейко”     460лв
Строителни материали     250лв
ОБЩО   4240лв


 

+2
Автор: www.banispa.com
Закони Нормативна база Коментари