Една линия - много възможности

Представяме Ви интериор на апартамент под наем - TWIN 1/FOR RENT, проектиран и реализиран от студио Fourth Dimension.
05.12.2022
Вяра Петкова
6467
интериорен дизайн, интериор реализации
Източник: Снимка: студио FOURTH DIMENSION

Какво прави едно жилище универсално? Сред най-често срещаните отговори може да открием: добро оборудване от електроуреди, просторни стаи, качествени настилки, големи бани и дори удобен диван. Това, което обаче, дава шанс на всеки вкус да се адаптира и изяви е самият той - минимализъмът. Всяко едно пространство, изпълнено в този авангарден стил позволява аранжировка от всякакъв тип, което го прави незаменимо, когато трябва да бъде отдавано под наем именно, заради разнообразието от характери и вкусове, които ще се вихрят в него.

Чудесен пример за минималистично, удобно и освободено от стилистични норми жилище, е един от последните завършени проекти на студио FOURTH DIMENSION -  апартамент TWIN 1/FOR RENT.


Снимка: студио FOURTH DIMENSION

Апартаментът се намира в центъра на Пловдив, разположен на площ от 65 кв.м, които са разпределени между кухня с трапезария и хол, баня, коридор и спалня. Една от водещите отправни точки при изготвянето на проекта е максималната му функционалност, което налага някои основни размествания в първоначалното разпределение. Запазвайки всички ходови линии чисти и удобни за преминаване, е добавено допълнително място за съхранение, което е от изключително значение при жилища с по-малка площ.

Въпреки скромните си размери, всяка една стая изумява със своя простор и удобство, постигнати освен чрез подобаващо разпределяне на пространството, така и чрез универсалния стилистичен подход, който дизайнерите са избрали за цялостната визия на проекта. Тук преобладават няколко декора, които ще намерим във всяка една стая - еднаква подова настилка, разположена по цялата площ на апартамента и грижливо подбрано осветление, така че мястото да се адаптира за всеки един повод.

  Снимки: студио FOURTH DIMENSION

Изобилие от светлосиви стени, (цвят по NSC, който е и цветът на интериорните врати и на светлосивите плоскости на мебелите) е фонът, на който са развити останалите материали и форми. Декорите от кухнята – дървесен и черен, преминават от шкафовете, през етажерки, маси и стенни обшивки в останалите стаи, така че да няма разминаване в нюансите и да бъде строго следвана една стилистична линия. Метални елементи завършват визуално този елегантен интериор, като освен в осветителните тела и мебелните крачета, ще ги намерим и в профилите на стъклената врата, която свързва трапезарията с коридора, и която освен с декоративна цел, е поставена,  за да внесе повече естествена светлина. Тя умело се съчетава с останалото изкуствено осветление, за което е избрана температура на цвета от 3000K (мека и топла светлина), която да подчертае мекотата на дървесните декори и да придаде уютна и домашна обстановка на цялото жилище.

 
Снимки: студио FOURTH DIMENSION

Употребата на огледала в различните помещения допринася за усещането за простор и свобода в интериора. В коридора, голямо огледало, разположено по цялата височина на помещението, посреща и изпраща гостите и е последната спирка за проверка на облеклото, преди сблъсъка с външния свят. Огледалните врати на гардероба в спалнята, го карат напълно да „изчезне“, като в тях „потъва“ и ламперията зад таблата на леглото.


Снимка: студио FOURTH DIMENSION

Банята отново е съчетание между светлите тонове на мебелите и санитарията и дървесния декор, избран да „отсече“ душ кабината. Цялото помещение носи усещането за чистота и уют като за такъв тип жилище, може да се похвали със завидни размери и свободно пространство.

 
Снимки: студио FOURTH DIMENSION

Накрая, но не на последно място, не може да не се спрем на подбора на подови первази от МДФ със силиконово покритие, които смело контрастират на светлия под от гранитогрес и представляват идеалния преход между двете перпендикулярни повърхности.

Елегантния, изчистен и уютен интериор, който студио FOURTH DIMENSION създава е пример за това, как ограниченият бюджет не е определящ, когато се сблъска с таланта на млади, уверени в своите идеи, професионалисти. Концепцията винаги е безценна и е ядрото на всеки един проект (независимо от сферата), а тук тя са чете във всеки един елемент от интериора и придава едновременно характер и свобода на това прекрасно място.
 

 

Снимки: студио FOURTH DIMENSION

ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ И ДОСТАВЧИЦИ:

Мебели: ПЛАМ ДИЗАЙН 85 ЕООД
Фирма Плам Дизайн 85 ЕООД се занимава с реализиране на интериорни решения както за частни домове, така и за офис пространства, ресторанти и развлекателни обекти. Основната дейност на фирмата е производство на корпусна и мека мебел, доставка на материали за мебелната промишленост и  услуги, свързани с мебелното производство.
Благодарение на екип от професионалисти с дългогодишен опит в мебелния бранш, подбрани партньори и качествени материали, фирма Плам Дизайн успява да създаде такива красиви и уникални интериори, какъвто е апартамент TWIN 1/FOR RENT. Повече за дейността и реализираните обекти на Плам Дизайн може да научите от Facebook профила на фирмата: Plam Design    За контакти: моб. 087 888 7753, Plamen.h.hadjiiski@gmail.com

Паравани и огледала: Стоян Савов
Душ кабините са направени с 8 мм закалено стъкло. Пантите и държачите са от хром-никелов материал, което предполага, че не ръждясват. Винтовете също са неръждаеми. Фирмата изработва по поръчка всичко от стъкло по нестандартни размери. За контакт: Стоян Савов, моб. 0896 358 738

 

Снимки: студио FOURTH DIMENSION

Ключове и контакти: Schneider Electric България
Ключовете и контактите са онзи елегантен елемент в интериора на всеки дом, който допринася за неговата завършеност и усещане за уют. Стилните покрития на рамките от гамата Odace на Schneider Electric подхождат на всеки стил - от изчистен до по-екстравагантен, а инсталацията на механизмите прави всяко освежаване или ремонт в едно изключително лесно и удобно начинание.

Первази: Паркет Стайл ЕООД
Первазът, монтиран в жилището от е от немския производител Dollken - профил CUBU. Перваз от HDF сърцевина и обвивка от устойчив полипропилен, предпазващ външния ъгъл, идеално съчетаващ се с всички видове подови настилки.
Паркет Стайл ЕООД е фирма с дългогодишен опит в полагане на саморазливни замазки, монтиране на всички видове паркети, както и монтаж на первази -  МДФ, ПВЦ и дървени. 


Всички професионални снимки принадлежат на студио FOURTH DIMENSION и са предоставени за ползване на онлайн списание „Още за къщата“.

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари