Сашо Костов

Ако имаш картина на Сашо, ти си вкарал цялата палитра на дъгата у дома си и усещаш, че дъжда е преминал и е изкъпал цветовете на природата.
15.11.2005
Още за къщата
1340
живопис, Художник, картини, Сашо Костов
Източник: Сашо Костов

Последни изложби:

1983- Русе, България
1990- Фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, Дофия
1991- Imago Gallery“, Хайделберг
1992- „Domeniq Lang Gallery“,  Doudelange, Люксембург
1994- Галерия „ Alaye“, Русе
1996- „Possenhaus“, Люксембург
1997- „Possenhaus“, Люксембург
1998- Галерия „Стълбата“, София
2003- „Theatre des Capucins“, Люксембург
2005- Галерия „Лик“, София


  

 

Сашо Костов е съвременен български художник, присъстващ с творчството си не само в България, всяка година представя изложби в Люксембург. Там той успешно представя своето творчество. Негови творби са притежание на частни колекции в Белгия, Холандия, Турция, Гърция, Германия, Япония, Южна Корея.
 

          


Работи в областта на живописта, рисунката и малката графика.
Сашо е артистичен, с голяма вътрешна емоционалност, която е успял да обуздае в прекрасно балансирани форми. С тънък усет към колорита и композицията той ни подарява своята цветна феерия, а чувствителността и дълбокият му интелект са сито за възприятията му.


     


Чрез картините си той ни задава въпроси, които интригуват и ни дават
широко поле за размисъл. Това е неговото призвание – призванието на твореца. Тематиката, която го интригува е природата със своята загадъчност и пъстрота с фигури, преплетени в декоративен танц изграждат едно сюжетно богатство, доставящо ни радост и позитивност.Ако имаш картина на Сашо, ти си вкарал цялата палитра на дъгата у дома си и усещаш, че дъжда е преминал и е изкъпал цветовете на природата.

 

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари