Осмо издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината.

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011
29.03.2012
Ideal Standard
311
Баня на годината 201, ideal standard, баня, конкурс
Арх. Албена Владимирова връчи наградите на победителите.
Източник: Ideal Standard

Събитието се проведе на 29 март 2012г. под мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”
Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011.
Две първи награди бяха присъдени в категория Solutions – на Десислава Средкова за проекта Smallust и на Виолета Шатова за проекта Natural.
В категория Experience беше връчена поощрителна награда на проекта Утопия, създаден от Мариела и Стефан Иванови.
Двамата дизайнери грабнаха и още един, пазен до последно в тайна приз – “Баня на медиите 2011”. Призът “Баня на публиката 2011” взе Кирил Станев от студио V7bg, чийто проект „Моята баня е моят храм” спечели любовта на публиката, гласувала онлайн на официалния уебсайт на конкурса.
Авторите на 10-те номинирани проекти представиха и защитиха идеите си пред професионалното жури на 29 март 2012г. в „Червената къща” в София в присъствието на професионалисти дизайнери и архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, медии, представители и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД.
Събитието, проведено мод мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”, постави във фокуса си върховия дизайн, иновациите и функцията, свързана със задоволяването на специфични потребности, вдъхновени от реалния живот – мотото на марката Ideal Standard, което номинираните в конкурса дизайнери и архитекти превъплатиха в интригуващи проекти на бани.
Професионалното жури на конкурса, което отличи призьори в двете категории -  Experience и Solutions, тази година работи под председателството на арх. Иван Александров и в състав от изтъкнати интериорни дизайнери: арх. Албена  Владимирова-Андреева, Никки Канделеро и Владислав Василев. Компанията, организатор на конкурса, „Идеал Стандарт – Видима” АД беше представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров – Търговски директор, Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл. Арх. Пенка Станчева участва в събитието чрез видео-обръщение към колегите си и гостите на събитието.
Призът “Баня на медиите 2011” беше определен от вота на представители на различни медии, които отразяват темите за тенденции в дизайна на обзавеждане на баня и бизнес сектора на санитарното производство. Наградата на публиката беше определена от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Сред участвалите в онлайн гласуването чрез жребий ще бъдат определени 20 участника, които ще получат награди от Ideal Standard.
Имената на победителите ще бъдат обявени до 9 април 2012г.
Номинираните проекти се състезаваха в две конкурсни категории
- Experience (баня с размер до 12 кв.м. )
- Solutions (баня с размер до 6  кв.м.).
Двете победителки в категорията Solutions получиха приза „Ideal Standard Баня на годината 2011” и бяха наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон, най-голямото изложение за интериор и архитектура във Великобритания.
Отличените с поощрителна награда в категорията Experience и с призa “Ideal Standard Баня на публиката 2011” бяха наградени с уикенд за двама в луксозен SPA хотел в България.
Всички номинирани участници получиха почетни грамоти за достойно участие и награди.
Повече информация за конкурса „Баня на годината” можете да откриете на официалния уебсайт www.banianagodinata.com, Facebook страницата „Ideal Standard Баня на годината” и в Ideal Standard Blog на www.blog.idealstandard.bg
За Идеал Стандарт Интернешънъл:
Идеал Стандарт Интернешънъл, ситуирана в Брюксел, Белгия, е частна, независима компания с дейности в Европа, Близкия Изток, Африка, както и в Латинска Америка. Изцяло ориентирана към решенията за бани, компанията осигурява обзавеждане за баня, санитарна керамика, смесители и душове за жилищни, търговски и административни сгради. Компанията има над 11 000 служители и работи в над 20 страни.
България е със стратегическа роля за развитието на мултинационалната компания Идеал Стандарт Интернешънъл в регион Източна Европа. От началото на 2011 г., след процес на сливане, в гр. Севлиево оперира обединената компания „Идеал Стандарт - Видима” АД – лидер в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. „Идеал Стандарт - Видима” АД управлява и дейностите по дистрибуция на продукти в Източна и Западна Европа, както и търговската дейност на ИСИ в регион Източна Европа.

За конкурса Ideal Standard Баня на годината
Конкурсът "Ideal Standard баня на годината" отличава най-добрите дизайнерски решения за баня, които се характеризират с творческо използване на продуктите на Ideal Standard, характерна атмосфера и стил, хармониращи естетика и практичност, нетрадиционни и оригинални хрумвания.
Началото на конкурса Ideal Standard Баня на годината е поставено през 2004 г. и оттогава се провежда ежегодно. От 2011г. конкурсът насочи вниманието си изцяло към 3D проекти на бани.

+2
Автор: Ideal Standard
Закони Нормативна база Коментари