Нови тенденции в обзавеждането за 2015 г.

Новите тенденции в обзавеждането тази година ще преосмислят класическия интериор. Координирането на цвят и стил вече не е актуално, твърдите правила и схеми отдавна ги няма.
14.01.2015
Ралица Иванова
481
архитектура, интериорен дизайн, Ралица Иванова, тенденции 2015
Богатството на детайл в облицовката се подчертава от ахроматичната гама
Източник: Интернет

Новите тенденции в обзавеждането тази година ще преосмислят класическия интериор. Координирането на цвят и стил вече не е актуално, твърдите правила и схеми отдавна ги няма.
   
Интериорът на 2015 година е микс от класически постановки, ретро течения и модерни концепции. На сцената излизат заедно модерни и традиционни материали в екзотични шарки и етнически мотиви. Необичайни цветове, артистични детайли и смайваща смесица на текстури декорират пространството.
  
Интериорът трябва да изглежда стилен, уникален и характерен. Независимо жилищно или офисно, обзавеждането трябва да е живо, впечатляващо и силно индивидуално.


Позлатени антики, кадифе и коприна, виртуозна дърворезба се комбинират с индустриални детайли. Последните години всички се влюбихме в рустикалното дърво и натуралната дървесина. Екзотичните видове, патинираните или ефектното оцветени дървени повърхности  ще бъдат все по-чест избор.
  
Класата се налага от златно, царствен бронз, елегантен гранит и мрамор.  Модерният стилен апартамент може да бъде игра на красиви контрасти на сиво, омекотено черно и кремаво бяло.  Белият мрамор ще изпъква в най-грандиозните и луксозни жилища.


Метални рамки, метални мебелни крачена и конструкции за осветителната инсталация стават бижутата в интериора. Любителите на по-хроматичните гами, няма да сбъркат ако заложат на горчица, екстравагантните, богати пурпурни гами и наситеното синьо.


Много актуални ще бъдат облицовки и настилки, напомнящи бетон и теракота. Техните цветни вариации, петна, порестост и следи от четки задават на материала богатство и характер. Създават особено носталгично настроение.
   
Да експериментираме като смесваме детайли от разнообразни сектори и индустрии с установени класически концепции и етнически мотиви е нелека задача.  Персоналният подход е ключов при смесване на различни стилове. На фона на меки, заоблени линии и органични форми в натурални палитри един акцент драматично променя настроението. Къде точно чаровният детайл се превръща в шокираща провокация е въпросът на тази година.

+3
Автор: Ралица Иванова
Закони Нормативна база Коментари