Егото – на показ у дома

Този егоцентричен дух на мебелите довя от най-престижното международно изложение Imm Cologne.
02.07.2018
Светлана Желева
1251
мебели, изложение, канапе, маса, тенденции интериор
Възраждането на стила от 50-те и 60-те години е много силно
Източник: www.koelnmesse.onlinemedianet.de

Този егоцентричен дух на мебелите довя от най-престижното международно изложение Imm Cologne. Този макротренд е подчертан от много малки микротрендове, към които спадат избор на мебели в меки цветове, гъвкави малки мебели, големи лампи и още по-големи маси за хранене. По този начин се подчертава собственото его.  
 


                                                          Източник: www.stadt-land-lifestyle.de


Тренд 1: Още по-ретро
Някои трендове се отличават с особено постоянство, при все, че и тук модата идва и си отива. Тези трендове се наричат мегатрендове. Към тях спада и предпочитанието към ретромебелите, като се наблюдава възраждане на стила от 50-те и 60-те години много силно. Фотьойли и канапета са фаворити, а производителите ги комбинират в модния цвят на годината: за 2018 г- едно ултрасекси ултравиолетово.

Тренд 2: Абсолютно индивидуално
Възможно най-ултра индивидуално е акцентът. Производителите на мебели се пренастройват към това да предлагат още по-голям избор на своите клиенти. Дали легло, стол, кресло  освен в различните форми, в които се предлага един модел, клиентът може буквално да потъне и да се загуби в още повече детайли. Например краката на стола да не са от дърво, а от метал. Облегалката на канапето да е от два цвята. Рамката над главата на леглото например да е кръгла. По този начин се създават уникати, които обаче имат и своята цена.  
 


                             Фирмите залагат на малки и съвършено разнообразни и лимитирани серии.  Източник: www.lafurniturestore.com


Тренд 3: Декоративни масичка за канапе
Актуалните ниски масички в никакъв случай не могат да бъдат определени като монотонни. Тук фирмите залагат на много малки и съвършено разнообразни дори лимитирани серии. Отделните масички са различно големи и високи и от най-разнообразни материали: стъкло, мрамор, дърво, алуминий и др. И това ги прави допълнително атрактивни.

Тренд 4: Гъвкави мебели
Нашият живот днес е много забързан. Нещо повече: все по-често ни се налага да си сменяме жилището, да живеем не само в други градове, но и държави. Често жилището понякога е по-малко, и затова мебелите стават гъвкави и мултифункционални. Например табуретки се използват като декоративни масички, когато искате до креслото да сложите само 2-3 предмета. Понякога табуретката се изполва и като малка стълба.Рядко преди 2018г. можеше да се видят толкова големи и обемни крушки. Източник: www.linenda.de


Тренд 5: Големи крушки
Рядко, преди 2018 год. можеше да се видят толкова големи и обемни крушки, както тази година. Така осветителните тела създават впечатление по-скоро за произведения на изкуството. И това е, когато са в аморфни форми, а стъклото е ръчно усукано.

Тренд 6: Мега дългите маси
Много дългите маси правят едно хранене на цялата фамилия истинско преживяване, посочват специалистите. Освен това изглеждат елегантни. Този тренд далеч не противоречи на гъвкавите мебели, тъй като масите са разтегаеми и за секунди се удължават между 50-100 см. Интересен детайл е, че самата плоскост и краката на масата стават все по-тънки. Също и кръглите форми на масата са на почит.

Тренд 7: Розови времена
Розово. Това не бе ли цветът на принцесите и на тежките аристократи? Този пастелен цвят е нанесен върху мебелите с елегантна лекота в умерени нюанси. Освен това мебелите са много удобни и отпускащи.

Автор: Светлана Желева
Закони Нормативна база Коментари