Ранчо за отдих от сглобяем дървен материал

Представената вила има площ 5000 кв.м., каквито биха могли да бъдат размерите на една малка жилищна сграда.
14.03.2014
инж. Полина Петкова
2632
къща, дървени къщи, архитектура, сглобяема къща, къща от дърво
Имот представляващ уникално допълнение към природата
Източник: http://www.sticksandstones.ca

Архитектура: Hawkeye Building Consulting
Изпълнител:  Sticks & Stones
Фотограф: Lipsettphotographygroup


Дървото е материал, който се използва основно в еднофамилни къщи с малка площ и етажност. Дървесината е доказала качествата си в това приложение, но вече все по-често я виждаме и в ролята на градивен материал за по-мащабни проекти.


Представената вила има площ 5000 кв.м., каквито биха могли да бъдат размерите на една малка жилищна сграда. Тази единствена по рода си постройка, е разположена на усамотено място и представлява едно изключително допълнение на естествената околна среда.  


Домът е ситуиран така, че се възползва максимално от невероятната гледка, която се разкрива около него. 


 Архитектурният проект на ранчото съчетава елементи на селска елегантност
, съчетани със съвременни изчистени линии. Къщата представлява едно сензационно място, в което открояващите се каменни елементи, подчертават контрастиращите модерни облицовки.


Имотът е разчупен, като по този начин усвоява максимално попадащата върху него слънчева светлина. 


Дървената конструкция е оставена в естествения си цвят, което заедно с голямата камина в хола, дава усещането за топлина и комфорт, както и за връщане стотици години назад във времето. Големите прозорци
, позволяват цялостното използване на естествената светлина. Изкуственото осветление е решено с едвам долавящи се луни за вграждане, като в допълнение са предвидени аплици и полилеи, за постигане на по-висока осветеност на определени места.


Закриването посредством врати от масивна дървесина на модерните уреди в кухнята, съчетано с използването на месинг, засилва усещането за автентичност. 


Материалите използвани в баните са отново дърво, но този път съчетано с мрамор, който спомага обстановката да изглежда луксозна.


Проектът създаден от архитектите на фирма Hawkeye Building Consulting, представлява едно изключително място за отдих, което помага на собствениците да се отърсят от стреса на големия град и да се слеят с природата. 

+6
Автор: инж. Полина Петкова
Закони Нормативна база Коментари