Петте най-добри книги за интериорен дизайн

В тази статия ще Ви представим пет страхотни книги за интериорен дизайн, които биха могли да Ви помогнат да обзаведете жилището си по възможно най-добрия и стилен начин. Тези книги са подходящи както за хората, които искат да научат повече за интериорния дизайн, така и за онези, които биха искали в бъдеще да се занимават професионално с тази дейност.
04.06.2020
Ozone.bg
4860
интериорен дизайн, книги за интериорен дизайн, обзавеждане и стил, фън шуй за дома
Източник: www.shutterstock.com Снимка: Photographee.eu

Домът е мястото, на което прекарваме най-много от времето си. Поради това е препоръчително да се чувстваме максимално комфортно и да заложим на домашния уют като инвестиция за собственото ни щастие. За съжаление, професионалните услуги на интериорните дизайнери не са никак евтини, поради което не са по джоба на всеки.

В тази статия обаче, ще Ви представим пет страхотни книги за интериорен дизайн, които биха могли да Ви помогнат да обзаведете жилището си по възможно най-добрия и стилен начин. Тези книги са подходящи както за хората, които искат да научат повече за интериорния дизайн, така и за онези, които биха искали в бъдеще да се занимават професионално с тази дейност. Готови ли сте да започваме?

“Обзавеждане и стил” от Фрида Рамстед
Тази книга е чудесен избор за всички, които имат желанието да усвоят съществените тънкости на обзавеждането, без да превишават бюджета си и да купуват неща, които всъщност не са им нужни. Повярвайте ни, това неизменно се случва в повечето случаи. Дори и да не сте професионалисти в сферата, “Обзавеждане и стил” на Фрида Рамстед ще отвори множество врати пред вас, що се отнася до качествения интериорен дизайн. За да подсили образователния ефект на наръчника, Рамстед използва отиграни педагогични похвати и полезни илюстрации в помощ на читателя. 


 

“Фън Шуй за дома” от Прити Сата
Фън Шуй е древното азиатско учение, някои дори биха казали - наука, което ни учи как максимално добре да живеем в хармония със себе си и всичко, което ни заобикаля в материалния свят. В тази книга Прити Сата се фокусира върху Фън Шуй за дома и по-конкретно - как да подредим своето обзавеждане така, че да бъде подвластно на Фън Шуй хармонията. Според Фън Шуй, мястото на всеки обект в дома има своето значение за енергията, подвластно на която живеем. Книгата на Прити Сата ще Ви помогне с ценни наставления, включително по отношение на цветовете, които използвате.
 


“АБ на устойчивия дизайн” от Иванка Добрева-Драгостинова
“АБ на устойчивия дизайн” осигурява експертен и професионален поглед над дизайна, представен от Иванка Добрева-Драгостинова. Едно от най-големите предимства на книгата е, че е написана на достатъчно достъпен език, за да бъде полезна на начинаещите и тепърва образоващи се в сферата на дизайна. Авторът умело обяснява посланията си с конкретни примери, а книгата разглежда и някои от най-големите проблеми, стоящи пред съвременния дизайн и производство.


Habitat: The Field Guide to Decorating” от Лаурен Лийс
Лаурен Лийс е познато името в света на интериорния дизайн. Тя създава купища полезно съдържание онлайн, благодарение на чудесния си блог Pure Style Home, помогнал на хиляди хора да обзаведат по-удачно и по-приятно домовете си. В тази книга Лаурен говори обширно за любимия си естетически стил в интериорния дизайн, смесващ новото с винтиджа и чудатото със софистицираното. Лаурен Лийс е интериорен дизайнер с нестандартно виждане, което я прави ценен кадър не само за вдъхновение, но и за знания.


“Elements of Style: Designing a Home & a Life” от Ерин Гейтс
Ерин Гейтс е една от изгряващите звезди на световния интериорен дизайн и също списва блог, носещ името и на самата ѝ книга - “Elements of Style” (“Елементи на стила”). Пълна с красиви илюстрации, книгата на Ерин, плод на нейния десетгодишен опит в индустрията, ще Ви вдъхнови да оставите личния си почерк във всяко едно обзавеждане, което правите. Един от най-ценните активи на този труд са няколкото отлични есета, в които Ерин Гейтс посочва най-ценните уроци, които е научила по време на практиката си. Тази книга би представлявала страхотен учебник за всички млади дизайнери, които тепърва правят първите си стъпки в тази толкова интригуваща сфера.


Бонус предложение: “Styled: Secrets for Arranging Rooms, from Tabletops to Bookshelves” от Емили Хендерсън
Завършваме тази статия с нашето бонус предложение за любителите на интериорния дизайн, а именно - “Styled: Secrets for Arranging Rooms, from Tabletops to Bookshelves” от Емили Хендерсън. Книгата е абсолютен бестселър на “Ню Йорк Таймс”, като тя съдържа повече от хиляда на брой идеи за аранжирането на дома - от най-малките до най-големите детайли. Емили Хендерсън е привърженик на идеята, че дори най-малките детайли могат да внесат много промяна в жилището. А с тази книга тя ще Ви научи как да ги забележите.

 

Автор: Ozone.bg
Закони Нормативна база Коментари