Моята къща с VELUX 2018

Конкурсът приключи и вече е ясен победителя.
27.09.2018
Велукс България ЕООД
1427
Проекти, velux, конкурс, Велукс България, Моята къща с Велукс
В къщата победител са вложени над 10 покривни прозореца от серия „Премиум“
Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Второто издание на конкурса  „Моята къща с VELUX” приключи. Благодарим на всички участници, които се включиха в него и ни изпратиха своите вдъхновяващи проекти, както и на нашите Фейсбук фенове, които в продължение на почти месец, гласуваха за своя фаворит.

Специално подбраният екип от жури
, състоящо се от арх. Борис Борисов, Борисов & Борисов Архитекти; арх. Габриела Джамбазова, Архитектурно студио АРТ НЮ ВИЖЪН; арх. Гиляна Комитова, МИА Архитекти и арх. Мартин Христов, Архитектурно студио Е-АРХ СТУДИО оцениха 10-те проекта, които получиха най много гласове от онлайн потребителите и дадоха своите професионални оценки за проектите.

Ползите от поставянето на покривни прозорци при реконструкция или строеж на къща са от съществено значение за благоденствието на съвременния човек. Увеличаване на енергийната ефективност, оптимално ползване на дневната светлина в помещенията, разширяване на полезната жилищна площ и подобряване на вътрешния климат и вентилация са само част от тях.

В тазгодишното издание на конкурса, организаторите от ВЕЛУКС България, видяха много разнообразни проекти от гледна точка на архитектура, максимално естествено осветяване на помещенията, ефективно използване на дневната светлина при проектирането, стремеж към по-голям комфорт в домовете и разпределение на вътрешните площи.

В конкурса участваха общо 21 проекта, почти половината от които – реконструкция на настоящи фамилни къщи. Организаторите с радост споделят, че все повече потребители все по-често се замислят за проблема с не добре осветените помещения, липсата на вентилация и здравословен климат в домовете им и  търсят активно решение на тези проблеми като извличат максимума на дневната светлина и комфорта чрез покрива.


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Победителят в конкурса “Моята къща с VELUX” 2018 се е ръководил точно от тези проблеми при проектирането на дома си и е искал да се възползва максимално от подпокривното пространство. Обектът представлява еднофамилна жилищна сграда, свободно стояща в парцела и ситуирана в северозападната му част. Намира се във вилна зона в обл. София с уникална гледка.


Дневният тракт, Източник: Велукс България, www.velux.bg

Сградата се състои от две надземни нива, а покривните прозорци допринасят за максималната осветеност и уют на всички помещения, както и за уникалната визия на къщата. Вложени са над 10 покривни прозореца от серия „Премиум“ като част от тях са в комбинация с вертикален елемент за още по-голям комфорт и удобство в помещенията.


Източник: Велукс България, www.velux.bg

Покривът се превръща в сградна обвивка, предпазваща сградата от външните фактори, но щедро пропускаща дневна светлина. Покривните прозорци отговарят на нуждите на помещенията не само за светлина и свеж въздух, но и поглед навън, и връзка с природата и красивата местност.

Разгледайте всички проекти тук.
Почерпете вдъхновения за вашия дом тук.

Закони Нормативна база Коментари