Бавно "екологизиране" на потребителя

Интелигентният сензор "Smart Grid", инсталиран в новите домакински уреди на LG, оптимизира енергийната консумация и свързаните с това разходи.
29.03.2011
LG ELECTRONICS
339
хладилник, домакински уреди, сензор, lg, микровълнови фурни
Хладилниците използват уникален алгоритъм за размразяване и дори могат да следят колко пъти се отваря вратата им.
Източник: LG ELECTRONICS

Информационните модули, инсталирани в различни електронни устройства, вече съществуват и осигуряват данни за ефективността на енергийната им консумация и свързаните с това разходи. Някои от тях дори показват най-ниските и най-високите тарифни зони в рамките на целия ден. Целта на тези устройства е да осведомяват потребителите за количеството електричество, което те използват. Много потребители вече се стремят да пестят електроенергия, макар че този пазар за момента все още е сравнително ограничен. Интелигентният сензор "Smart Grid", инсталиран в новите домакински уреди на LG, оптимизира енергийната консумация и свързаните с това разходи.

За пералните машини, при които се използва опцията "Препоръчвано време", прането ще започва в най-близкото и най-ценово ефективно време от денонощието (ако такова има). Настройката "Най-ниска тарифа" избира период с най-евтина цена на електроенергията. Ако все пак се налага прането да се извърши в период от деня с пикова консумация на енергия (и високи цени), пералната машина автоматично ще ви предложи най-енергоефективната налична програма.

При микровълновите фурни на LG сензорът "Smart Grid" предлага опция за ниски, средни и високи разходи, като взима предвид продължителността на програмата за готвене и различните тарифи за консумираната електроенергия.

Хладилниците на компанията пък използват уникален алгоритъм за размразяване и дори могат да следят колко пъти се отваря вратата им.

Специални вградени LCD дисплеи във всеки LG домакински електроуред показват общата енергийна консумация на устройството, както и ежедневни, седмични и месечни доклади за свързаните с нея разходи.   
 

Автор: LG ELECTRONICS
Закони Нормативна база Коментари