дизайн

Мебелното изложение ще бъде домакин на ключовите събития - DIBLA DESIGN AWARDS 2022 и Conceptual Talks.

Световната класация на дизайна

12.01.2023
Вяра Петкова
389

В сферата на дизайна една такава справка може много лесно да се направи, благодарение на международния конкурс за дизайн A’Design Award и световната класация на най-изявените държави, излъчили най-много професионалисти в бранша.

Новият формат на Salone del Mobile - Supersalone

20.07.2021
Теменужка Захариева
817

Тази година Salone del Mobile ще се състои от 5 до10 септември във Fiera Milano, Rho, но с нова визия, различна концепция и дизайн, ще бъде достъпно за всички през цялото време и посетителите ще могат да закупуват на място харесаните от тях продукти.

Чинек признава, че черпи вдъхновение, едва след като е видял мястото, където ще реализира новия си проект.

Арт панели преобразяват интериора

08.05.2020
Екатерина Бонева
4408

Арт панелите се отличават с неподражаема лекота и невероятни възможности откъм дизайн.

Този месец в Милано трябваше да се проведе 59-тото изданиe на най-важното световно изложение за дизайн – Salone del Mobile. Вместо да събере производители, дизайнери и любители на дизайна от целия свят, както всяка година през април, днес Милано и всички ние сме съсредоточени в усилията си да се преборим с пандемия, непозната от столетия.

Да сме в хармония с околната среда, да осъзнаваме своето въздействие върху природата, да предпочитаме местни продукти и материали, да живеем по-умно и да управляваме дома си по-ефективно - това са обобщени накратко направленията на дизайна, на които станахме свидетели по време на изложенията Heimtextil във Франкфурт, Мебелният панаир в Кьолн и Maison & Objet в Париж през януари.

В търсене на индивидуалност и комфорт, все по-голяма популярност напоследък намира използването на декоративни елементи за интериорен дизайн, с които се постига изцяло нова интерпретация на пространството.

Закони Нормативна база Коментари