Новини

Двете компании имат силно стратегическо съответствие по отношение на тяхното пазарно присъствие, стратегии за продажби и продуктово и бранд портфолио, като полагат основите на една по-силна пазарна позиция и допълнителен растеж.

Драстично намаляване на административната тежест, облекчаване на инвестиционния процес, ограничаване на корупционните практики, синхронизиране с европейските стандарти и подобряване качеството на градската среда. Това предвижда пакет от предложения за нормативни промени, който бе представен от Камарата на архитектите в България (КАБ) на 20 юли в БТА.

От 27-ми до 29-ти юни в гр. Берлин се проведе Световният конгрес за зелени сгради – събитие за всички аспекти на зелените сгради (покрив, фасада и вътрешно озеленяване) с основни теми - градски климат, управление на дъждовната вода, устойчивост и град на бъдещето. Конгресът бе придружен от търговско изложение с над 50 изложители и екскурзии до проекти в Берлин.

На 08.07.23г. „Алукьонигщал“ беше част от събитието по случай поставянето на началото на най-новия жилищен проект на „Пулев Инвест Груп“ - сграда "СЕРДИКА".

Отдавна чаканото издание предизвика голям интерес. Повече от 110 дизайнери, фирми-партньори и гости се събраха на официалното представяне на първата книга за съвременен български продуктов и индустриален дизайн, създаден след 2000-та година. В книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ на 400 страници, на български и английски език, са представени над 350 продукта, създадени от 50 български дизайнери и студиа.

Тази година 3 български града са включени в тура на камиона като част от обиколката му в Европа.

Нова възможност за финансиране и изпълнение чрез ЕСКО договори (договори с гарантиран резултат) ще улеснява собствениците при кандидатстване в програми за обновяване на многофамилни жилищни сгради. Това е отлична възможност за българските домакинства, тъй като близо 93% от жилищните сгради в България имат нужда от енергийно обновяване, сочат последните данни на МРРБ.

Демонстрацията и се превърна в атракция на Архитектурно-строителната седмица. Подвижната пасивна къща е част от инициативата The NZEB Roadshow на Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“

Осмото издание на Националното състезание за креативни умения "Varna Spaghetti Engineering" ще се проведе на 31 март и 1 април 2023 г.

Докладът представя девет ключови ангажимента на Идеал Стандарт в области като декарбонизация, кръгова икономика, продуктови иновации, безопасност и равенство, които заедно ще доведат до въздействаща промяна.

Бордът на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ посвещава тази награда на Васил Кънев, защото корпоративната социална отговорност е приоритет на компанията, поставен от него още през 1992 година.

За реалностите и перспективите черпим данни директно от „извора“ – Интер Експо Център.

На 22.11.2022г. в София в присъствието на архитекти и интериорни дизайнери се проведе дискусия за уелнес дизайна, с акцент върху специфичните особености и тенденции на българския пазар и представянето на успешни дизайнерски практики.

Събитията ще се проведат на 12 и 13 ноември 2022 г. Официалното откриване е на 12 ноември (събота) 2022 г. от 10 ч. в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Все повече компании от сектора инвестират във високи технологии и софтуер, за да останат конкурентноспособни.

Новото попълнение в серията за жилищни сгради гарантира надеждна връзката на устройствата при прекъсване на електричеството.

Закони Нормативна база Коментари