Водата и GRUNDFOS - Модерен комфорт за семейството

Купете помпа SQ и контролер за управление PM2 или система SQE и вземете подарък комплект висококачествена стенна макара с маркуч!
14.04.2014
Грундфос България ЕООД
702
градина, помпи, водоснабдяване, напояване, grundfos pm
Източник: Grundfos

Потопяемите помпи SQ са предназначени за изграждане на системи за битово водоснабдяване и напояване на малки градини. Те са подходящи и за описаните по- долу приложения:
- водочерпене
- дренаж на подпочвени води
- напояване в земеделието

Помпите SQ имат вградени защити, които предпазват и помпата и сондажа.
1. Защита от работа на “сухо”
Тази уникална характеристика изключва помпата, ако засече липса на вода. Тя защитава сондажа от прекомерно изпомпване и помпата от изгаряне. Тя ще рестартира помпата след предварително зададено време.
2. Защита от повдигане при пуск
Когато помпата се стартира при наличието на противо-налягане, рискът от повдигане на работното колело и заклинването му се увеличава, което води до увеличаване на риска от повреда на помпата и двигателя. Двигателите Grundfos са снабдени със стоп пръстен, който защитава помпата и двигателя от повреда при пуск.
3. Защита от свръх и поднапрежение
Нестабилното електрическо захранване може да повреди традиционния променливотоков двигател. Двигателят MS 3, използван в помпите SQ (номинално напрежение 200-240V, 50/60 Hz), спира работа, ако напрежението надвиши 280 V или падне под 150 V. Когато номиналното напрежение се възстанови помпата автоматично се рестартира.
4. Помпа, която стартира всеки път, когато се включи
За да се избегнат проблемите, които може да имате с традиционните променливотокови двигатели, използвайте двигателите на GRUNDFOS MS3 и MSE3 с помпите SQ/SQE. Двигателите на GRUNDFOS използват съвременната технология на постоянния магнит, за да обезпечат отлични пускови възможности. Тези нови двигатели имат голям пусков момент, което комбинирано с малкото на брой стъпала на помпата, елиминира всички проблеми при пуска.
5. Защита от претоварване
Когато повечето помпи са подложени на претоварване, потреблението на ток се увеличава. В помпата SQ, двигателят автоматично го компенсира чрез намаляване на скоростта. Ако скоростта падне под фабрично зададената стойност, двигателят се изключва. Контролер непрекъснато следи ротора с постоянен магнит. Ако поради една или друга причина, двигателят спре своята работа, захранващото напрежение се прекъсва без се изисква отделна защита на двигателя!
6. Защита от прегряване
Двигателят с ротор с постоянен магнит произвежда малко топлина. Циркулационна система отвежда топлината далеч от ротора и статора, за да осигури оптимални условия на работа на двигателя.


Като допълнителн защита електронното управление на помпата има вграден температурен датчик. Ако температурата се повиши, двигателят спира работа. Когато тя падне до нормална стойност, двигателят се рестартира автоматично.Grundfos PM
Компактните потопяеми помпи PM могат да бъдат монтирани в сондажи с диаметър 3” (76 mm). Grundfos PM е интелигентен контролер за управление на помпи в зависимост от потреблението в системи за битово водоснабдяване и нагнетяване. PM удовлетворява всички нужди както в малки, така и в по-големи и сложни системи.


SQE пакет
SQE системата притежава всичко, от което се нуждаете, за изграждане на цялостна помпена система за поддържане на постоянно налягане.
SQE е единствената 3’’ помпа на пазара, оборудвана с вградена електроника, която се характеризира с:


 • автоматично регулиране на работната скорост
 • защита срещу прегряване на дригателя
 • защита срещу работа на сухо
 • защита срещу изтласкване
 • защита срещу повишаване и понижаване на напрежението
 • плавен пуск

 CU301
CU 301 е табло за управление на SQE помпа с лесна настройка на работната скорост. Потребителят просто избира желаното налягане, чрез натискане на бутона UP или DOWN и CU 301 върши останалото.


Предимства за клиента:


 • Опростено инсталиране
 • Лесно използване и поддръжка
 • Автоматична работа с настройване на налягането (2–5 bar), както и контрол и защита на помпата чрез CU 301
 • Контрол с постоянно налягане
 • Наблюдението и контролът се осъществяват от
 • контролния блок
 • Не изисква поддръжка


Повече информация по пролетна кампания - http://bg.grundfos.com/vodata_i_grundfos.html


Автор: Грундфос България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари