Високо в Родопите- каменната къща в Скребатно

Един интересен проект, роден от желанието на инвеститорите Стюарт Майлс и Даниел Маринов, и архитектите за съвременна реализация на оригинална българска къща, характерна за региона.
15.02.2006
Вамос ООД
3446
къща, оригинална, българска, греди
Високо в Родопите- каменната къща в Скребатно
Източник: Вамос ООД


арх. Николай Симеонов, Ръководител проект


Снимки:Вамос ООД


 


 


Един интересен проект, роден от желанието на инвеститорите Стюарт Майлс и Даниел Маринов, и архитектите за съвременна реализация на оригинална българска къща, характерна за региона. Инициативата е на чужденеца, влюбил се в уникалната българска архитектура.В проекта и реализацията му е използвана строителна технология на старите български майстори:


  •  ръчно дялани големи дървени греди
  •  сух градеж от цепен камък
  •  каменни тикли за покритие на покрива

 


В тази оригинална мозайка е скрита рамкова стоманобетонна конструкция и топлоизолация, която отговаря на съвременните изисквания за устойчивост на земетръс.


 
Младият и амбициозен екип от архитекти, дизайнери и инженери е натрупал дванадесет годишен практически опит във всички  сфери на инвестиционното проектиране. Работата е в тясно сътрудничество с водещи проектантски ателиета, надзорни фирми и институции. Основната философия на фирмата е да предлага интегриран продукт, който да дава решения на всички задачи - от инвестиционното намерение до реализацията на проекта.

   
Интериорът на къщата има автентично излъчване

 “А – 3 АРХИТЕКТУРА И ИЗПЪЛНЕНИЯ” ООД е основана през 1994 г. в София, от тримата архитекти Николай Симеонов, Георги Савов и Пламен Генчев. През 2002 г. проектантската дейност е обособена в отделно юридическо лице със съдружието на арх. Деян Дечев – “ВАМОС” ООД.

 

Автор: Вамос ООД
Закони Нормативна база Коментари