Покана за записване в конкурса A’Design Award

Записването за конкурса е безплатно, както и рекламата на местно и международно ниво, която е част от предимствата, запазени за всички участници.
10.02.2023
Вяра Петкова
565
международен конкурс, A’Design Award, конкурс A’Design

Творчеството е дълъг, сложен и най-вече интуитивен процес, при който крайния резултат е колкото по-иновативен, толкова по-неразбираем. За да се разпознае качеството и смислеността на всяко едно ново творение, е нужно мнението на специалисти, които имат нюх към това да открият новите тенденции и да отсеят истински важните ценности в един проект. Най-често колебанието е това, което разконцентрира твореца и потиска смелостта в малките стъпки към крайния резултат. Затова, за да повярвате истински в себе си или да подкрепите тези, които са положили сериозни усилия за да представят на света нещо ново, ви предлагаме да опитате късмета си в конкурса A’Design Award
 


Записването за конкурса е безплатно, както и рекламата на местно и международно ниво, която е част от предимствата, запазени за всички участници.
 


По този начин, работата на всеки дизайнер, записал се за участие, бива поставена на международната сцена и дори и да не спечели високо отличие, се представя пред много и различни специалисти от бранша и придобива известност, а както знаем лоша реклама няма. Конкурсът предлага множество категории, така че да може да обхване всички сфери на дизайна и да не остави нито един проект извън регламента. Някои от тях вече ви представихме, а други може сами да откриете в сайта на A’Design Award и да опитате своя късмет, или пък просто да номинирате своя любимец.

Ето и някой от най-известните и интересни категории, които всяка година събират все по-иновативни и вдъхновяващи проекти: 
-   Добър Архитектурен Дизайн 
-   Добър Индустриален Дизайн 
-   Добър Продуктов Дизайн 
-   Добър  Комуникационен Дизайн 
-   Добър  Дизайн на Услуги
-   Добър  Моден Дизайн

Всяка една категория е разделена на под категории, които конкретизират характеристиката на всеки проект и позволяват детайлното му разглеждане, разбиране и оценяване. Ако не намирате себе си в нито една от тях, или просто от любопитство искате да разберете за мащабите на конкурса, може да видите всички категории тук

Победители и участници мога да се възползват от множеството предимства и възможности, които предлага A’Design Award, и които значително могат да подобрят имиджа им, дори и да не са сред първите. Taка например непечелившите участници получават сертификат, принтиран върху специална без киселинна хартия, подписана от организацията, която отразява нивото до което съответния проект е достигнал, датата и координатите на журито. Победителите от своя страна получават доживотен достъп до логото на конкурса, което да използват с маркетингова цел и което дава добавена стойност на всяка една нова работа. Всички участници автоматично стават част от бизнес мрежата на A’Design Award, в която да получават информация или директни предложения за работа, биват записани в World Design Index, за да бъдат по-лесно откриваме и също така получават покана за World Design Consortium и Prime ClubsГала вечерта, на която се раздават наградите на отличените участници е едно от най-бляскавите и известни събития в света на дизайна и обикновено се провежда в частна вила до езерото Комо, което прави събитието още по-магично и завладяващо.

Интересен инструмент до който участниците имат достъп е т.нар. калкулатор или Design Fee Calculator, който им помага да изчислят реалната стойност на своите проекти и от там насетне за имат конкретна цена, която да представят на своите настоящи и бъдещи клиенти. Отличените дизайнери могат също да се възползват от ексклузивно интервю, в които да разкажат с подробности за печелившите си проекти, публикации в различни списания и реклама чрез множеството медийни партньори на конкурса, както и статия в т.нар Design+ Encyclopedia
 

За да се избегне отпадането на някои от кандидатурите, поради неправилно или непълно представяне, A’Design Award предлага т.нар submission optimizer или инструмент, който в реално време да прави оценка на презентацията на всеки участик и по този начин да бъде взет под въпрос най-вече качеството на самият дизайн, а не начинът, по който бива представен. 

Участниците могат също да използват т.нар presentation guidelines, които представляват документ с насоки как да подготвят своето представяне, преди то да мине какъвто и да е бъдещ контрол от конкурса. Това им помага в бъдеще да се представят все по-успешно пред своите клиенти и да се продават все по-добре.

И накрая но не на последно място, всеки дизайнер би искал да сложи заслужената статуетка, спечелена с много труд, на някое видно място в студиото си, така че запретвайте ръкави и разчистете рафтовете, защото този успех е съвсем достъпен и реален. 

Международното жури, съставено от професионалисти, преподаватели и медийни партньори, анонимно ще оцени всеки един проект, като освен крайната оценка, журито се заема с предварителен преглед и насоки за това какво липсва във всяка една работа, така че тя да бъде представена по най-добрия възможен начин преди финалното оценяване. 
 


Крайната дата за записване е 28 февруари, а победителите в конкурса ще бъдат публикувани и отразени от Още за къщата на 15 април
 

 

Ето и някои от победителите в предишните издания на конкурса, в различните категории:

Мебелен дизайн 2021-2022

Spiral Blonde Side Table на Бен Дънги
Масата е вдъхновена от т.нар фрактално изкуство и математиката и представлява последователност от сходни по вид детайли, повтарящи се в различни направления развити във височина.
 

   
Spiral Blonde Side Table на Бен Дънги.    Източник: A’Design AwardOrganic Furniture Collection Conceptual Objects на Ариел Палацоне
Колекцията е вдъхновена от органичните скулптори и тези на женското тяло направени от творци като Фернандо Ботеро. 

  Organic Furniture Collection Conceptual Objects на Ариел Палацоне. Източник: A’Design Award

 


Haragana Lounge Chair на Тобиас Капелер
Столът е вдъхновен от нуждата за почивка в днешното, забързано ежедневие и предразполага към по-дългото му ползване и предлага различна перспектива на разглеждане на заобикалящата ни среда. 
 

   
Haragana Lounge Chair на Тобиас Капелер. Източник: A’Design AwardАрхитектура, Сгради и Структорен дизайн 2021-2022

Oriental Movie Metropolis Theater Exhibition Hall на Шанксинг Гао
Концепцията за двете сгради, е вдъхновена от антично морско създание, което обуславя и динамичните фасади, развити във височина.
 

  Oriental Movie Metropolis Theater Exhibition Hall на Шанксинг Гао. Източник: A’Design Award 
 


Beach Cabin on the Baltic Sea Hospitality на Петер Куциа 
Сградата е разположена в северна Полша, където температурите не са особено високи през цялата година. Зимната градина допринася за събирането на пасивна, слънчева енергия, подобрявайки енергийната ефективност на сградата. 
 

   
Beach Cabin on the Baltic Sea Hospitality на Петер Куциа. Източник: A’Design Award

 

RGB Hotel Homestay на Ксаобинг Яо
В концепцията на хотела са вплетени трите основни цвята: червено- свързано с изгрева и залеза, които се виждат от терасите на хотела, зеленото на горския пейзаж и синьо, свързано с чистото небе.
 

  
RGB Hotel Homestay на Ксаобинг Яо. Източник: A’Design Award

Мода, облекло и дизайн на дрехи 2021-2022

Ethereal Couture на Линлин Ни
Силуетът, детайлите, десените и материите са вдъхновени от драконите, които са неразривна част от китайската култура. 
 

   
Ethereal Couture на Линлин Ни.  Източник: A’Design AwardOak Project Handmade Fashion от Лейла Дородчи
Любовта на дизайнерката към дъбовата гора в Загрос (Иран), вдъхновява горските мотиви, вплетени в колекцията, както и цялостното и представяне. 
 

   
Oak Project Handmade Fashion от Лейла Дородчи. Източник: A’Design AwardKinematic Konnection Garment от Анна Вескови
Кинематичното облекло е вдъхновено от 15 годишния опит в танците, който дизайнерката натрупва в международни, балетни компании. 

 Kinematic Konnection Garment от Анна Вескови.  Източник: A’Design Award

 

Осветителни тела и проекти за осветление 2021-2022


Fruitfulness Lighting Art на Хиде Лин
За изработването на инсталацията е използвана върбова ела, която прави осветителните тела напълно био разградим, след като спре да функционира. 

   
Fruitfulness Lighting Art на Хиде Лин. Източник: A’Design Award

 

Seaview Lamp на Кеян Джин
Лампите са вдъхновени от крайбрежния пейзаж и преразказват присъствието на слънцето и луната над морската шир.
 

   
Seaview Lamp на Кеян Джин. Източник: A’Design Award

 

Uda Lighting на Игор Дудукин
Осветителните тела са създадени с цел четене в леглото, без светлината да пречи на човекът до нас. Самата лампа представлява един красив аксесоар за дома, когато не влиза в употреба. 
 

   
Uda Lighting на Игор Дудукин. Източник: A’Design Award

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари