Мебели от европалети

Европалетите оказва се са многофункционална вещ, която с лекота се приспособява за поредната си нова функция.
15.06.2016
Антоанета Салфидж
6006
интериор, мебели, градина, мебели за градината, мебели от палети
Ако решите да използвате палетите като мебел, допълнете ги с мека част
Източник: www.reciclaccion.cl

Европалетите, оказва се, са многофункционална вещ, която с лекота се приспособява за поредната си нова функция.
В Мрежата могат да се разгледат десетки любопитни идеи за рециклиране и трансформиране функцията на познатата скара от дъски. Някои от предложенията са просто гениални. В тази статия  сме подбрали за читателите на www.ka6tata.com няколко практични трансформации на непотребните вече палети, които можете лесно да си направите и сами с подръчни инструменти. Ще са ви нужни клещи, тесла, трион, чук, четка и боя –  все неща, които със сигурно вече имате на вилата.


 
Европалетите оказва се са многофункционална вещ като...бюро. Източник: www.best-stroy.ru


Важно! Преди да започнете да демонтирате дъските напалето, оставете го добре да се изсуши.
През това време сами решете как да го преправите. Можете просто да почистите дъските, да ги обработите с антисептични и влагозащитни покрития и да ги боядисате, след което да ги редите като Лего. В зависимост от броя на палетата, можете да си изработите комплект дивани с лежанка и миндери, при това без да забиете нито един допълнителен гвоздей. С малко повече умение може да си направите кресла, дивани и ниска масичка за градината.


Ако пък не смеете да лягате или ядете върху палето, можете да го използвате с по-земно предназначение. Наредете палетата върху почвата и разсадете между дъските зарзават и ли други растения. Ако още не сте решили  къде да засадите разсада, помислете дали да не си направите мини зеленчукова градина от палети.


  Ако още не сте решили, къде да засадите разсада направите мини зеленчукова градина от палети. Източник: www.best-stroy.ru


Палетите може да изплзвате и във вертикална позиция. Например, ако ги окачите на стената. Положени по този начин те могат да се превърнат в чуден цветарник на стената или в щанд за инструментите в сайванта.


Елегантни кресла и маси в бяло изработени от палети. Източник: www.best-stroy.ru


При положение, че решите да използвате палетите като мебел, препоръчително е да ги допълните с мека част –  възглавници, шалтета, покривки. Така градинската ви мебел даже ще се сдобие със стил.


     
Маса за двора или легло- люлка за отмора в градината. Източник: best-stroy.ru


Палетите  може да внесете и в интериора на вилата.
Има начини да ги използвате като цели изделия или да ги демонтирате. С тях може оригинално до преградите кътовете, да конструирате етажерка, работна маса, шкафове, даже да конструирате цяла кухня.

+6
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари