Темата на новогодишния интериор 2013 – ЗМИЯТА

Дори и да не вярвате в хармонизиращата сила на Зодиака, предлагаме ви да се съобразите поне на пръв поглед, с космическите вибрации.
13.12.2012
Антоанета Салфидж
546
интериор, декорация, зодиак, Година на Змията, 2013 година
Черно, морско синьо и виолетово са цветовете на 2013 година
Източник: Интернет

Оформянето на новогодишния интериор на пръв поглед изглежда нещо обичайно. Поставяме коледен венец на вратата, подреждаме елхата, тук-там окичваме лампионите и завесите с коледни играчки, и сме готови.
Ако искаме обаче да подготвим себе си и най-близките си хора за вълнуващи празнични преживявания и да направим първата си крачка в новата година заобиколени от вълшебна хармония и най-чисти чувства, значи трябва да се постараем повече и грижливо да подготвим дома си за празничния преход. 


2013 – година на Змията
Дори и да не вярвате в хармонизиращата сила на Зодиака, предлагаме ви да се съобразите поне на пръв поглед, с космическите вибрации, които ще определят темпото на жизнения цикъл през 2013-та година. Според китайския календар 2013 е годината на Водната Черна Змия.

Ето как може да включите темата в празничния декор.


  • Морски звезди, раковини, изображения на риби, октоподи и всякакви обитатели на земните дълбини могат да станат част от празничната декорация.
  • За да угодите на Змията не пропускайте и едно от най-важните украшения за дома през 2013-та – а именно статуетка на змия. Бихте могли да я поднесете като подарък на родителите или близките приятели. За предпочитане е фигурките да са от кристал, керамика или пък от дърво.
  • Змията е мъдро и тайнствено същество, което обича разкоша, но фигурки от злато или от друг метал не са за препоръчване през 2013-та година. 

Новогодишен интериор за антрето и дневната
Задайте празничното настроение още от входа на дома, така всички гости, включително и случайните комшии, ще могат да се потопят в създадената от вас приказка. 


  • Входната врата украсете с венец, за предпочитане направен от вас и вашето семейство. Със сигурност той ще прави впечатление на случайните минувачи, ако още в него внесете темата за водната змия.
  • Антрето променете с обилна светлина. Спуснете мигащите новогодишни лампички по дължината на коридора или ги вплетете в гирлянди и зимни букети от елхови клонки и коледни играчки.
  • В дневната първо определете мястото на елхата. Добре е тя да се намира близо до прозореца, за да се радват на прелестта й и случайните минувачи. Все пак празници са!

Не пестете украсата.
По Коледа изцяло е валиден принципа на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Създайте множество празнични къта в дневната като се опитайте да ги съобразите с функционалните зони на пространството. На ниската маса пред диваните създайте авторска композиция от клонки, шишарки, есенни плодове и ръчно изработени играчки. Ако сте привърженик на западната традиция с вкусните печени сладкиши, точно тук може да поставите поднос с коледни лакомства.


Използвайте прозорците и пердетата. Те са идеален фон за окачване или фиксиране на изрязани от хартия снежинки, елхички, топки и разбира се всевъзможни морски обитатели.


Вдигнете глава към тавана. Ще видите своя полилей, на който може да засияе коледната звезда, гипсовите корнизи, които могат да затуптят с цветни лампички, които със сигурност ще внесат доза вълшебство в интериора.


Ако ви се намират няколко дълги гирлянди,опитайте се да ги поставите на изненадващи места. Напълнете с тях, например, кристалните сервизи, небрежно ги спуснете от библиотеката или пък ги прикрепете към телевизора и музикалната уредба. Може да се получат забавни детайли, ако напълните с гирлянди стара шапка с периферия, ботуши или чехли и да разхвърляте тези вещи из дома.


Свещите – важен атрибут от новогодишната украса 
Запалените свещи винаги внасят особен чар и романтика в обстановката, а в навечерието на новата година за повечето от нас те са символ на надежда. Творчески ще подхраните очакването на празничния полунощен миг, ако подготвите няколко новогодишни свещника, които да запалите малко преди празничния час. Свещниците наредете в предмети от интериора, купи, фруктиери, малки вази. Лесно ще направите оригинална празнична композиция, ако напълните плосък стъклен поднос с вода. Сложете в него борови клонки, стъклени играчки, няколко камъчета, мидички или рапани и разбира се свещ. Предметите ще плуват във водата, а пламъка на свещта ще им придава причудливи форми и силуети. Още повече, че тази признична атмосфера със сигурност ще се хареса на Водната Змия. 


Черно, морско синьо и виолетово са цветовете на 2013 година
В годината на Водната черна змия ще се чувстваме по-добре, ако сме заобиколени от синьо, черно и виолетово. Подходящи са също жълтият и зеленият цвят в интериора, които ще внасят естествена хармония и баланс. Използвайте тези багри още в новогодишния декор. Доверете се на децата си и им дайте задача – да разкрасят с цветен спрей и миещи се боички прозорците, витрините, огледалата, а защо не и мебелите, които после може да измиете.  


Не се бойте да експериментирате. Смелостта  да промените до неузнаваемост дома си за празниците със сигурност ще бъде възнаградена с много положителни емоции и усмивките на любимите ви хора. 

+2
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари