Съвети при избор на смесител за баня и кухня

Когато правите ремонт в жилището си, има определени артикули, които са отговорни за комфорта и удобството ви.
23.11.2022
Ramois
1792
баня, смесители за баня, смесители за баня и кухня, смесители за кухня
Черен душ комплект, смесител за баня Maroco
Източник: www.ramois.com

Когато правите ремонт в жилището си, има определени артикули, които са отговорни за комфорта и удобството ви. На тях задължително, трябва да обърнете специално внимание. Важно е да оборудвате дома си с качествени смесители за баня и кухня. Добре е да бъдат с красив дизайн и най-вече да са издръжливи, защото се използват интензивно всеки ден.

При правилна експлоатация, батериите които сте избрали за банята и кухнята ще ви служат без проблем дълго време. Не забравяйте да се съобразите и с дизайна на самото помещение. Артикулите, които се предлагат са разнообразни като визия и стил.

 

Как да изберем подходящ смесител за кухнята?
 

Има редица критерии, които ще ви помогнат да откриете правилната батерия за кухнята. Определено, трябва да бъде достатъчно функционална, да е удобна за ежедневна експлоатация и да е съобразена с мивката. Препоръчваме ви да обърнете внимание на следните фактори:
●    налягането на водата е важно – ако системата е с ниско налягане, тогава изберете батерия, която ще гарантира постоянен воден поток. Когато системата е с високо налягане, може да вземете по-функционална батерия с различни допълнителни екстри;
●    изберете масивен смесител – по това ще разпознаете колко е качествен един продукт. Той не бива в никакъв случай да е тънкостенен или лек;
●    може да бъде с една или две ръкохватки – едноръкохватковите са много предпочитани, защото дават свобода и удобство. С едно движение пускате и спирате водата. Класическите, с две кранчета могат да бъдат в ретро дизайн, за да създадат по-уютна атмосфера в кухнята;
●    чучурът е добре да достига центъра на мивката – батериите с висок и голям чучур са подходящи за обемна мивка. Ако е плитката, може да пръска навън и да е неудобно. Бихте могли да монтирате и подвижна слушалка, която е изключително функционална и удобна.
Най-търсени се оказват смесителите с хромирано покритие, тъй като семплият им дизайн пасва перфектно на всеки интериор. Ако мивката е от съвременен материал, може да използвате батерия в черен или бял цвят.Смесител за кухня Blanco cartis.     Източник: www.ramois.com

 

Каква батерия да монтираме в банята?
 

 

В този раздел също ще откриете различни модели и вариации. Външният вид и дизайнът обикновено са определящи за потребителя, когато купува нещо подобно. Според своя монтаж, смесителите могат да бъдат стенни (монтирани директно на стената) или стоящи, които се монтират върху вана, мивка или биде. Ако искате банята ви да е достатъчно стилна и модерна, може да изберете вграден смесител за душ.

И при тези артикули се отличават едноръкохватковите и двуръкохватковите батерии. Просто преценете, кой модел ви изглежда по-красив и ще ви бъде по-удобен. Най-важната характеристика, когато купувате подобен комплект е материалът за изработка.

В онлайн магазините ще откриете месингови и керамични модели, които са изключително подходящи. Батерията за баня трябва да бъде здрава и надеждна. Нивото на влажност тук е голямо и има опасност да ръждяса или да се излющи, ако не е качествена. Помислете и за удобството. Това е ключово условие, когато избирате продукти за банята и кухнята.

 

Защо да поръчаме онлайн?
 

 

Потребителите все по-лесно откриват разнообразни и качествени стоки в интернет магазините. Освен огромното разнообразие от модели и стилове, забелязвате продукти в различен ценови диапазон. Така по-лесно ще се придържате към бюджета, който сте определили за покупката.

За кратко време ще разгледате актуалните предложения и на спокойствие ще обмислите, кой от предлаганите смесители е най-подходящ за вашата кухня или баня. Друго предимство на покупката през интернет е наличието на редовни намаления и промоции. Това са и причините много хора да пазаруват онлайн.

 

Автор: Ramois
Закони Нормативна база Коментари