Поглед към Милано 2019

По това време на годината всеки, който има интерес към дизайна и интериора като цяло, очаква с нетърпение новините и тенденциите от Седмицата на дизайна в Милано - това най-важно дизайнерско събитие в световен мащаб. И както обикновено, най-любопитни са новите продукти, които ще бъдат представени за първи път там.
02.04.2019
Теменужка Захариева
2966
изложение Милано, мебели дизайн, мебелни изложения, седмица на дизайна
Колекцията Suave на Марсел Вандерс за испанската компания за мебели за навън Vondom.
Източник: Vondom

При преглед на информацията за тях се появява усещането, че ще има много поезия, меки форми и приказност в  това издание на Salone, заедно с интересни комбинации на материали и технологии.

Ето някои от впечатляващите нови продукти за интериора:

Колекцията Suave на Марсел Вандерс за испанската компания за мебели за навън Vondom с красивите си форми сякаш олицетворява тази тенденция. Интересна при нея е използваната технология за леене под налягане, използвана при производството на коли и при която стоманена рамка се поставя в матрица, а тя се инжектира с течен полиуретан. Получената пяна не оставя видими следи от основната структура. А високоустойчивата тапицерна материя добавя текстура и допринася за гъвкавостта на колекцията. Използвана от автопроизводителите за такива разнообразни компоненти като седалките и калниците на автомобила, технологията се харесва на Wanders заради това, че съчетава комфорт и дълготрайност.
 

Колекцията Suave на Марсел Вандерс за испанската компания за мебели за навън Vondom
 

Последният показател е особено важен за дизайна на мебели за навън. „Имате вида на вътрешен диван, но можете да го почистите с маркуч под високо налягане“, казва изпълнителният директор на Vondom Toni Esteve. „Може да живее и в двата свята“.
 

Колекция Bow Bench Bow Chairs, дизайн на Tom Fereda. Източник: Pete Daly

Същите красиви меки форми има колекцията дивани и столове Bow Bench  и Bow Chairs дизайн на Tom Fereda. Ph. by Pete Daly за австралийската компания DesignByThem.
 

Диванът Sé - дизайн Ini Archibong. Източник: Dezeen
 

А мебелите за сядане на Ini Archibong за със своите необичайни форми и комбинации на цветове и материали сякаш също са създадени като специални места за фантазиране .
 


Simone Crestani, колекция - Poetry of Light. Източник: Designboom
 

Simone Crestani ще представи своята колекция - Poetry of Light (Поезия от светлина), произведена от месинг и пергамент, боросиликатно стъкло и светодиоди във вид на тримерни картини в рамка.

 

Колекцията Орфей. Източник: BRAND VAN EGMOND
 

Тази година в изложението ще се включи и Euroluce и там също ще видим много поетични реализации на осветление.

Една от тях е колекцията Орфей на BRAND VAN EGMOND. Тя представлява няколко модела, в които скъпоценни камъни, минерали и роза от фин порцелан са хванати в оригинална структура от лят бронз – всички те, според компанията, са част от природата и света, които са били хипнотизирани от песните на лгендарния тракийски герой.
 
Друга много поетична реализация “NIGHTBLOOM” е резултат на сътрудничеството на Марсел Вандерс с една от известните компании за осветление от изящен порцелан – Lladró.
 

Инсталацията Linnut - пет скулптурни лампи, дизайн на Oiva Toikka.  Източник: MAGIS


А мебелната компания Magis, която познаваме с интересните главно пластмасови продукти за интериора и серии за деца, сега също се включва в изложението Euroluce  с инсталацията Linnut (на финландски “птици”) – пет скулптурни лампи, дизайн на Oiva Toikka.
 

Luca Nichetto - колекцията ‘Heritage’ от серията  Fusa, направена от Муранско стъкло за Svenskt Tenn. Източник: nichettostudio.com, Снимка: Nick Hughes

Това е само една малка част от огромното количество нови продукти, които ще бъдат показани по време на изложението в Милано само след няколко дни, показваща една от тенднециите за годината в света на интериора.
 
 

Закони Нормативна база Коментари