Поглед към Милано 2019

+7

По това време на годината всеки, който има интерес към дизайна и интериора като цяло, очаква с нетърпение новините и тенденциите от Седмицата на дизайна в Милано - това най-важно дизайнерско събитие в световен мащаб. И както обикновено, най-любопитни са новите продукти, които ще бъдат представени за първи път там. При преглед на информацията за тях се появява усещането, че ще има много поезия, меки форми и приказност в  това издание на Salone, заедно с интересни комбинации на материали и технологии. Ето някои от впечатляващите нови продукти за интериора:

Колекцията Suave на Марсел Вандерс за испанската компания за мебели за навън Vondom с красивите си форми сякаш олицетворява тази тенденция. Интересна при нея е използваната технология за леене под налягане, използвана при производството на коли и при която стоманена рамка се поставя в матрица, а тя се инжектира с течен полиуретан. Получената пяна не оставя видими следи от основната структура. А високоустойчивата тапицерна материя добавя текстура и допринася за гъвкавостта на колекцията. Използвана от автопроизводителите за такива разнообразни компоненти като седалките и калниците на автомобила, технологията се харесва на Wanders заради това, че съчетава комфорт и дълготрайност. Последният показател е особено важен за дизайна на мебели за навън. „Имате вида на вътрешен диван, но можете да го почистите с маркуч под високо налягане“, казва изпълнителният директор на Vondom Toni Esteve. „Може да живее и в двата свята“.

 

Същите красиви меки форми има колекцията дивани и столове Bow Bench  и Bow Chairs дизайн на Tom Fereda. Ph. by Pete Daly за австралийската компания DesignByThem.

 

А мебелите за сядане на Ini Archibong засъс своите необичайни форми и комбинации на цветове и материали сякаш също са създадени като специални места за фантазиране .

Simone Crestani ще представи своята колекция - Poetry of Light (Поезия от светлина), произведена от месинг и пергамент, боросиликатно стъкло и светодиоди във вид на тримерни картини в рамка.

Тази година в изложението ще се включи и Euroluce и там също ще видим много поетични реализации на осветление. Една от тях е колекцията Орфей на BRAND VAN EGMOND. Тя представлява няколко модела, в които скъпоценни камъни, минерали и роза от фин порцелан са хванати в оригинална структура от лят бронз – всички те, според компанията, са част от природата и света, които са били хипнотизирани от песните на лгендарния тракийски герой.

Друга много поетична реализация “NIGHTBLOOM” е резултат на сътрудничеството на Марсел Вандерс с една от известните компании за осветление от изящен порцелан – Lladró.

А мебелната компания Magis, която познаваме с интересните главно пластмасови продукти за интериора и серии за деца, сега също се включва в изложението Euroluce  с инсталацията Linnut (на финландски “птици”) – пет скулптурни лампи, дизайн на Oiva Toikka.

Това е само една малка част от огромното количество нови продукти, които ще бъдат показани по време на изложението в Милано само след няколко дни, показваща една от тенднециите за годината в света на интериора.

 

 

Автор: Теменужка Захариева

Още по темата

Velux

6.02.2023г.
2014
Закони Нормативна база Коментари