Новата фреза на Festool - DOMINO XL DF 700

От септември тази година, на пазара излезе новата разновидност на фрезата DOMINO на Festool – моделът DOMINO XL DF 700.
28.11.2011
Тултехник системс ЕООД
1074
festool, domino xl df 700, Тултехник системс, нов модел фреза, фреза
Новата фреза на Festool - DOMINO XL DF 700
Източник: Тултехник системс ЕООД

Като принцип на работа и механика, той не се различава от DOMINO DF 500. Разликата е в това, че тази фреза може да издълбава отворите за дибли с размери до 14х140 mm, докато максималният размер на диблите, с които работи DOMINO DF 500 е 10х50 mm.

Новата фреза DOMINO XL DF 700  е предназначена за производителите на дограма, производството на едрогабаритни мебели и конструкции от масивна дървесина.

DOMINO XL DF 700 открива нови възможности в този вид производство – изработването на сглобките вече може да се извършват в малка дърводелската работилница или на мястото, където се сглобява конструкцията.

Фрезата дава възможност за изключителна мобилност при изпълнение на всевъзможни конструкции и обекти, като съкращава наполовина времето, необходимо за изработване на сглобките.

В зависимост от големината на избраната дибла фрезата може да издълбава отвори с дълбочина от 15–70 mm. Мощният електродвигател и задвижващ фрезата механизъм позволяват издълбаване с лекота на отворите и във всяка твърда дървесина. Фрезата решава и друг проблем, който неминуемо възниква, когато се налага съединяване на детайли с повече от една дибли, разположени на права линия.. При системата DOMINO това  е решено находчиво, чрез трите режима за определяне на широчината на издълбавания за диблите отвор. За първата в реда дибла отворът се издълбава с широчина точно съответстваща на нейната. Поради това тя влиза съвсем плътно и не позволява каквото и да било странично изместване на двата детайла. Всички следващи отвори се пробиват с малко по-голяма широчина, което позволява известно странично изместване на диблата, така че без усилие да влезе и в двата отвора.

Закони Нормативна база Коментари