Небето влиза вкъщи с … плъзгащи врати

Иновационната концепция VEKASLIDE 82 на плъзгане чрез повдигане позволява лесно управление и висока енергийна ефективност на порталните врати.
15.09.2013
ВЕКА България
1019
veka, vekaslide 82, плъзгащи се врати, ПВЦ профил ВЕКА, ПВЦ дограма
Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики – панорамност и енергоефективност
Източник: https://veka.bg/

Иновационната концепция VEKASLIDE 82 на плъзгане чрез повдигане позволява лесно управление  и висока енергийна ефективност на порталните врати.
Порталът между къщата и двора е съществен елемент от архитектурата на дома. Порталната врата трябва да е преди всичко сигурна, да е устойчива не просто на вандализъм, но и срещу взлом, да е с много добра шумо-, топлоизолация и с висока вятъроустойчивост. Но и не само това. Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики – панорамност и енергоефективност. Колкото по-просторно  е остъкляването между вътре и вън, толкова по-естетично и емоционално ще е съпреживяването на околния пейзаж, факт. Но как да се постигне това без да се повишат енергийните разходи на дома?
В търсене на оптималното решение между комфорт, функционалност и сигурност на ползване на вратата, специалистите от VEKA, световен лидер в производството на PVC профили за прозорци и врати, разработиха иновативната концепция VEKASLIDE 82 .
Плъзгащи врати с повдиганеVEKASLIDE 82: сигурност с  енергийната ефективност на пасивна къща

Плъзгащите врати с повдигане VEKASLIDE 82 притежават едни от най-добрите характеристики за сигурност и енергийна ефективност.
Дебелината на профилите с монтажна широчина от  82 мм е идеална за ново строителство. Системата гарантира най-висока степен на хидроизолация, вятъроустойчивост и оптимална звукоизолация. Елегантният  профил гарантира пропускане на максимално количество светлина. Ето и някои технически характеристики на плъзгащите врати VEKASLIDE 82:


 • Коефициентът на топлопреминаване на рамката  Uf от  1,4 W/m2K заедно с висококачественият стъклопакет гарантират постигане на най-добри топлоизолационни параметри. С поставянето на изолационни вложки в прага този показател може допълнително да бъде намален.
 • Възможността за монтаж на стъклопакет с дебелина до 52мм позволява използването на топлоизолационно стъкло с коефициент на проводимостта на стъклопакета на пасивна къща Ug=0,8 Вт/м²K
 • Прагът с височина  50 мм е  с двойно термоизолиран и е  ефективна топлоизолация, което също е гаранция за пълна херметизация при затворено положение;
 • Антивзломната конструкция на профила също работи за повишаване на топлоизолационните показатели на вратата.


Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82: елегантни, леки и бързи .

Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82 откриват нови усещания за комфорт. Те с лекота превръщат дневната в част от градината като пускат небето вкъщи. Когато са затворени, предоставят възможно най - добрата гледка към околността в съчетание с непреодолима защита от студ, вятър и неканени гости.

От две до четири крила!

Инженерната концепция на VEKASLIDE е основана на модулен принцип и позволява лесно проектиране и бърз монтаж на конструкцията, независимо от степента на сложност. В обща композиция могат да се включат от две до четири крила като се използват съчетания от врати с различна геометрия и цветове.


 • Максимална  ширина на  конструкцията - до 6,5 м
 • Максимална височина на  конструкцията -  до 2,7 м
 • Лесно плъзгане чрез повдигане
 • Плъзгащи врати VEKASLIDE 82 са изключително лесни за управление. Специалистите от VEKA  използват иновативна система за отваряне на вратата, която позволява лесно придвижване и на най-масивното крило. Управлението се осъществява само с натискането на една дръжка, която повдига крилото с няколко милиметра. След това невидимо за окото движение крилото с лекота се плъзга по релсата.
 • Плъзгане без граници с вратите VEKASLIDE
 • Плъзгащите врати VEKASLIDE са идеално решение за къщата, вилата, а също така  и за терасата. Те се радват на широка популярност при проектирането и изпълнението на частни жилища, защото дават възможност за индивидуални и стилни интериорни решения. С тях може да се затвори преход до 6,5 метра и то без да се закрива гледката към околния пейзаж. На практика не съществуват граници пред желанията относно дизайн, варианти на отваряне, възможности за монтаж и удобство при използване. Поради факта, че VEKASLIDE е 100% съвместима с всички марки обков и прозоречните профили на VЕКА, прозорците и вратите на вашия дом се комбинират хармонично помежду си, което придава на фасадата единен и завършен вид.
 • Максимална ширина на крилото -  до 3,0 м
Закони Нормативна база Коментари