Баланс между красота и функционалност

Интериорен проект за преустройство на апартамент на младо семейство с афинитет към новото и споделящи една и съща страст към книгите.
01.01.2015
Още за къщата
1917
интериор, проект, дизайн, апартамент, преустройство

Представяме ви интериорен проект за преустройство на апартамент на младо семейство с афинитет  към новото и споделящи една и съща страст към книгите. Изправени пред задачата за пълната трансформация, която трябва да претърпи жилището им, за да може всеки член от семейството да има свое лично пространство, те решават да се консултират с дизайнер.Проектът е дело на интериорната дизайнерка Таня Ахмед. която влага творчество, въображение и красота във всеки свой интериор. „Обичам работата си и едно от нещата, което ме прави щастлива е усмивката на лицата на хората, които са ми се доверили. Стремя се да създавам дoмове, изразяващи личния стил на обитателите си, с усещане за баланс между красота и функционалност. За мен всеки един мой проект независимо от големината, предназначението и особеностите си е лично изживяване, изследване и опит” – споделя дизайнерката.
 Голямата промяна на апартамента започва с преразпределение на помещенията и зоните в интериора. Резултатът е светъл и елегантен дом с изчистени линии, с обеми в наситено бяло в комбинация  с естествения цвят на дървото. 

В дневната чрез увеличаване височината на оригиналните прозорци, обемът на помещението се отваря за повече светлина. Бялата гланцова повърхност и стъклените врати на мебелите оптически разширяват пространството на дневната.


Елегантно пано - триптих в дневната, ефектно акцентира и обединява къта за хранене и зоната с мека мебел. Дизайнерката взима под внимание желанието на собствениците за присъствие на техен любим килим, спомен от обичан човек, с който да се внесе допълнителен цвят в интериора. Стъкленият кухненски гръб, освен визуалният ефект за дълбочина и разширяване на пространството, предоставя свобода за творчество.
Спалнята и коридорът следват общия стил на интериора – белоснежни, гладки повърхности и изчистени линии. И тук както и в целия апартамент прецизно се използва всеки квадратен сантиметър, проектирайки максимално повече решения за съхранение. В центъра на жилището е обособено преходно помещение, водещо към спалните и детската стая,  където е намерено място за книжното богатство на собствениците.
Спалнята е малка с доста традиционно решение, но за сметка на това е направена по мярка. Тук има всичко необходимо на обитателите и – легло с място за съхранение, работно кътче, което да функционира като домашен офис и още места за любимите книги. Графичният елемент на стената направи по-изразителна зоната за сън,  без да нарушава присъщото и  спокойствие.Благодарение на своята полупрозрачност столът –  модел на Calligaris визуално не заема място в интериора. Лилавото и неговите вариации като теменужено, виолетово и лавандула са любими на собственичката, именно нейно е желанието да се внесе този цвят в спалнята.
Детската стая е най- специалната стая, за най-важния член от семейството – 5 годишната Елена, едно изключително лъчезарно, талантливо и винаги усмихнато дете. За разлика от останалата част от дома, за тази стая е избран по-енергичен и жизнен цвят-оранжевия, но в по-мек и пастелен нюанс.Отправната точка при проектирането на тази стая е двуетажното легло – решение, на което родителите на Елена държат, въпреки че засега тя е едно дете в семейството. Предвидена е отворена секция, проектирана с възможност да се събират кутии за лесно и бързо прибиране на разпилените играчки по пода. Детето обича да рисува, затова по молба на майката е организирана малка изложба от нейни рисунки. Най-лесният и бърз начин за декорация на детска стая са стикерите. Специално за тази стаята дизайнерката  моли Дани от Крокотак да нарисува една от героините от Крокотак за момичета. 


 

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари