Новата серия панорамни камери FLEXIDOME IP от Бош

FLEXIDOME IP 7000 MP е с вградена цялостна система за интелигентен видеоанализ
28.07.2015
www.bg.boschsecurity.com
671
видеонаблюдение, панорамни камери, видеоанализ, flexidome ip 7000 mp
360-градусово изображение без компромиси в детайлите
Източник: www.ipp.boschsecurity.com

Мюнхен – С новите панорамни камери FLEXIDOME IP Бош въвежда най-високото постигнато до този момент качество на образа в областта на панорамното видеонаблюдение. Панорамната камера FLEXIDOME IP 7000 MP за приложение на закрито предлага пълна 180- или 360-градусова картина на определена зона с резолюция на видеосензора от 12 мегапиксела при 30 кадъра в секунда в комбинация с обектив “Fish eye”. Предназначената за приложение на закрито и открито FLEXIDOME IP panoramic 5000 MP е с най-компактния на пазара 360-градусов куполен дизайн, с резолюция на видеосензора от 5 мегапиксела при 15 кадъра в секунда и обектив “Fish eye”.


С помощта на безплатния софтуер Video Security Client потребителите могат да избират между шест различни видеорежима. FLEXIDOME IP 7000 MP е с вградена цялостна система за интелигентен видеоанализ, която се грижи операторите да бъдат алармирани при нужда и необходимата информация да се доставя по най-ефективния начин - и на живо, и в ретроспекция.

По-слабо натоварване на мрежата и по-малко изисквания към пространството за запис
Иновативните технологии, интегрирани в панорамните камери FLEXIDOME IP от Бош, подобряват качеството на образа и намаляват производствените разходи за видеонаблюдение. Вградената технология IDNR – Intelligent Dynamic Noise Reduction (интелигентно динамично намаляване на шума) редуцира до 50% от трафика, като по този начин намалява значително разходите за запис и натоварването на мрежата. При това качеството на картината не се нарушава от по-ниския битрейт, тъй като излишният шум е редуциран още при улавяне на образа. Възможните смущения от промените в яркостта се елиминират от интегрираната уникална технология на Бош Intelligent Auto Exposure.

FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP предоставя пълна панорамна картина, като операторите същевременно могат да зумират и да избират многобройни „зони на интерес“. Изображенията в близък план се транслират в отделни потоци, така че и обзорът, и детайлите се виждат едновременно, и то с висока резолюция. Така видеоизображенията се обработват по-лесно, без да се губи голямата картина. Изкривяванията на образа от обектива „Fish eye“ се елиминират чрез интегрирано коригиране (Edge Dewarping) или чрез външно коригиране (Client-Side Dewarping).

Вградената коригираща функция Edge dewarping, предоставяна ексклузивно от FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP, улеснява интегрирането на системи за видеомениджмънт от други производители, тъй като транслира коригирани изображения директно от камерата.

Вградена система за интелигентен видеоанализ
FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP е оборудвана с Интелигентен видеоанализ (IVA) от Бош, който алармира само при нужда и проследява важни събития в часове видеозаписи. С умно комбиниране на 8 от 16-те правила на IVA сложните задачи стават лесни, а фалшивите аларми се свеждат до минимум. IVA следи интелигентно движещите се обекти в панорамната картина – автоматично или на базата на предварително зададена настройка за аларма.

Панорамни камери със специален дизайн за бърз и лесен монтаж
Всички панорамни камери Bosch са конструирани за изключително лесен монтаж. FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP например е с уникален механизъм, който значително намалява времето за монтаж. След инсталиране на монтажния пръстен, камерата се монтира чрез завъртане и щракване, без да се ползват никакви инструменти. Дизайнът на всички панорамни камери Bosch ги прави почти невидими и идеални за интериори, където високата ефективност трябва да се срещне с елегантността, например в музеи и дизайнерски бутици. За изключителния си иновативен дизайн FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP получи престижната награда „Red Dot“ за продуктов дизайн на 2015 г.

Bosch IP камерите с висока резолюция са съвместими с ONVIF (Open Network Video Interface Forum), със софтуера за коригиране на изображения Еdge dewarping и с „Интеграционната партньорска програма“ (IPP), която дава на програмистите незабавен пълен достъп до инструменти за разработване на софтуер за лесно интегриране на продуктите Bosch в системи на други производители. Повече подробности за „Интеграционната партньорска програма“ на Бош ще получите на ipp.boschsecurity.com.

Продуктовата серия панорамни камери FLEXIDOME IP вече е на пазара. 

Автор: www.bg.boschsecurity.com
Закони Нормативна база Коментари