“Новата Уелнес революция” и “Фън Шуй в банята” ...

или още за изкуството да се чувстваме добре, на 7 февруари в София.
30.01.2012
Рока България
461
roca, баня, лекции, уелнес, фън шуй
Безплатни, образователни лекции в Експо Баня София
Източник: Рока България

Рока България и МЦ “Хирон - София” организират безплатни, образователни лекции в изложбения център Експо Баня София.

В началото на годината, изложбен център Експо Баня София и Медицински център “Хирон – София” канят всички желаещи да научат още за изкуството да се чувстваме добре, на две безплатни лекции.
На 7 февруари 2011 г., от 18.00 ч., в Експо Баня София, бул.Мария Луиза 16:
1. -  Лекция на тема “Новата Уелнес революция”.
Лектор: д-р Вилма Михайлова, МЦ “Хирон - София”.
Продължителност на лекцията 30 минути.
2. - Лекция на тема “Фън Шуй в банята”.
Лектор: Мая Маринова, МЦ “Хирон - София”.
Продължителност на лекцията 30 минути.
На лекцията “Новата Уелнес революция”, посетителите ще имат възможност да разберат повече за същността на понятието “уелнес” от холистична гледна точка, защо е толкова модерно напоследък и какво е революционното, което носи. Как можем да се грижим за себе си превантивно, а не да чакаме да се разболеем? Каква е ролята на водата в този процес и колко важна е тя за нашето тяло. Защо напоследък уеленс центровете са изключително популярни и се радват на огромен брой посетители? Отговор на тези и други въпроси ще научите на лекцията. След нея се предвижда 15 минути свободна дискусия, в която всеки ще може да зададе своя въпрос на д-р Михайлова.
На лекцията “Фън Шуй в банята” ще разберете повече за това как можете да хармонизирате банята си, за да се чувствате по-добре, релаксирани и отпочинали след напрегнат ден. Буквалният превод на Фенг Шуй е “Вятър и Вода”. Тази практика води началото си от Китай и е възникнала преди повече от 3000 години. Какво е съвременното измерение на науката, ще разберете от лекцията, а след нея отново ще можете да задавате своите въпроси..
През 2010 г., с лекция за водата, гост в Експо Баня София бе Олга Бутакова, лекар нутрициолог, академик в Международната академия за информатизация към ООН. Своеобразно продължение на темата са новите лекции, организирани от МЦ «Хирон - София». Рока България обещава още интересни събития и дискусии за значението на водата и възможностите да постигнем лично благополучие с помощта на най-ценния природен ресурс.
Д-р Вилма Михайлова, МЦ „Хирон - София”
Д-р Вилма Михайлова е управител на Медицински център „Хирон - София”. Тя е един от най-уважаваните и известни лекари-хомеопати в България. Има специалност Детски болести, придобита в Медицинския университет-София през 1986 година.  Завършила е Лондонски Кралския хомеопатичен колеж - LCCH. Специализирала е при световно известни хомеопати като Г.Витулкас в Академията по класическа хомеопатия в Алонисос – Гърция и д-р Шанкаран в Момбай-Индия. Лекар с повече от 30 години практика, половината от които като хомеопат, д-р Михайлова е един от създателите на Асоциацията на лекарите – хомеопати в нашата страна и настоящ член на Управителния й съвет.
Д-р В.Михайлова е убеден последовател на принципите на интегративната медицина като най-успешен метод за лечение на всички видове заболявания. През 1998 година тя създава собствен медицински център за холистична екомедицина, където тя и нейният екип успешно съчетават най-добрите практики от конвенционалната и алтернативната медицина. Постигнатите резултати показват, че е налице ново стъпало в еволюцията на разбирането за лечебното изкуство. Бъдещите проекти на д-р В.Михайлова са свързани с изграждането на първата в България Клиника по интегративна медицина.
Съвременните динамични условия на общественото развитие доказват жизнеността на нейния основен принцип на работа: превенция на заболяванията и личностно развитие на пациентите. В тази връзка ролята на храненето, начинът на живот и отношенията с другите хора са не само предпоставка, но и определящ фактор за здравословното състояние на човека.
За да популяризира своите знания и концепции, в последните години д-р В.Михайлова пътува из страната и изнася безплатни общообразователни лекции, които се радват на все по-голям успех и популярност.
Изложбен център Експо Баня София
През последните години Експо Баня София на бул.Мария Луиза 16 се утвърди като едно от алтернативните културни пространства в Столицата. От своето откриване през 2007г., изложбената зала, в която се помещава постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство.
Програмата на изложбената зала е публикувана на интернет страницата на Рока България www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.
Roca
Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн.
Като световен лидер в моделирането на пространството на банята, Roca работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда.

Автор: Рока България
Закони Нормативна база Коментари