Ралица Иванова

Новите тенденции в обзавеждането тази година ще преосмислят класическия интериор. Координирането на цвят и стил вече не е актуално, твърдите правила и схеми отдавна ги няма.

Бялото – начин на употреба

14.07.2014
арх. Ралица Иванова
647

Максимата - цветът не трябва да е забележим за да има забележителен ефект - е особено валидна когато говорим за бялото. Всичко, от което се нуждае интериорът решен бяло, е добре осветено пространство

Фън шуй за дома и градината

14.04.2014
Ралица Иванова интериорен дизайнер
1269

Това е най-старата наука за дизайн. На границата между изкуството и науката, тази философия търси хармонията и баланса в обкръжаващото ни пространство за да донесе благополучие, изобилие и хармония н

Субективното възприемане на пространството е функция на светлинния контраст - взаимодействието между повърхнините, които са осветени и околните, оставени в относителена тъмнина

Малките кътчета за работа у дома

14.10.2013
арх. Ралица Иванова
958

Когато жилището не предлага възможност за кабинет се налага да оползотворим съществуващите малки прострнства. Домашният офис може да бъде поместен в спалнята, дневната, кухнята или дори коридора.

Oсветяване на водни съоръжения

14.06.2013
Ралица Иванова
775

Oсветяването на водните съоръжения става все повече въпрос на естетика и атракция,а не функционална необходимост. Красотата на басейните вечер се дължи основно на декоративното осветление.

Как да декорираме дома си с картини

14.05.2013
Ралица Иванова
932

Изборът на предмети на изкуството е най-субективната област при създаването на един интериор. Картините са израз на творческия ни потенциал, говорят за нашия характер, интереси, настроения и стил.

Съвременният подход в създаването на уютно и приветливо пространство подкрепя непринуденото отношение към артистичните форми.

Закони Нормативна база Коментари