Зелена светлина за LED осветлението

То е ефектен и екологичен начин за дизайн на интериора
15.11.2012
Антоанета Салфидж
794
интериор, дизайн, осветление, led, led светлина
Синята светлина има славата на релаксиращ и успокояващ цвят
Източник: https://epicentrk.ua/

Има много причини да запалите LED светлините вкъщи. И не просто, защото сте привърженици и активисти на зеления дизайн. 
LED крушката, оказва се, е абсурдно ефективна. Повечето представители на това „зелено“ осветление има 50 000 часа полезен живот, което е близо 25 пъти повече от този на крушката с нажежаема жичка. 
LED светлината е по-хладна и съответно по-безопасна от нажежаемата жичка. С нея се постига нисък разход на светлина. В  LED  90% от енергията се превръща в светлина, а в крушките с нажежаема жичка 90% от енергията отива за отопление и само 10% за светлина. 


LED играе важна роля в съвременния интериор. Нещо повече, това вероятно ще е базата за следващата интериорна революция. LED светодиодите са в състояние да генерират милиони отенъци и по-важното е, че цветовете лесно се променят. Ако днес искаме да изпълним интериора с цветове, то утре вероятно ще искаме да изпълним интериора с цветовете на светлината.


Източник: https://www.lazada.com.ph/


Никога преди това хората не са  имали такъв гъвкав инструмент за декорация на дома! 


Днес най-популярната система за промяна на интериорното осветление е RGB с базисните тонове на червено, зелено и черно. Цветната светлина  се използва, за да се подчертаят архитектурни детайли, арки, колони, ниши, прозорци, корнизи, като дискретно осветление в хола и като светлинен контур на кухненския корпус, стълбите,  телевизора, като фоново осветление в кухненския бокс, трапезария, спални, бани, около СПА център и други водни съоръжения или в плувни басейни.


Дизайнерите и психолозите са категорични, че светлината влияе на хората, емоционално и психически. Дори ние да не забелязваме цветовете, които ни заобикалят, те ни въздействат. Различните цветове могат да моделират нашето настроение, както и  могат да  променят визуално големината и формата не само мебелите в стаята си, но и на самата стая!


Всичко, от което имате нужда, за създаване на интересен и уникален интериор, който може да се преобразява според настроението ви и всичко това да е под ваш контрол е: RGB LED осветление  и RGB LED контролер. С тази технология ще имате под ръка 16 милиона цвята и нюанси!


С какво настроение искате да настроите стаята? С какъв цвят да го постигнете?


Червено
Червената светлина  активизира настроенията в стаята. Използвайте възможностите й, особено вечер. Този цвят ще обедини хората в трапезарията и ще  им помогне да общуват. Червеното стимулира кръвното налягане, сърдечния ритъм и дишането. Този цвят е най-добре да се  използва като осветление за спалнята. Червеното е мощен  фактор за повишаване  нивото на адреналина. Достатъчно е да пуснете дискретна червена светлинна ивица зад завесата или около таблата на леглото, за да създадете романтично настроение.
Жълто
Жълтото  съдържа радостта на слънчевата светлина и може да създаде чувство на щастие. Това е идеалният цвят за кухня, къта за хранене или банята. Този цвят може да помогне за подобряване на апетита. Ако не сте добър готвач просто настройте LED контролера в трапезарията  на "жълто". Когато се използва в тесни коридори или зали жълтото разширява визуално стаята. Счита се също, че жълтата светлина стимулира нервната система и помага за прочистване на организма.
Синьо
Синьото понижава кръвното налягане и забавя сърдечния ритъм. Ето защо тази светлина има славата на  релаксиращ, успокояващ, съблазнителен цвят и се препоръчва за използване в спалнята и банята. Ако искате да създадете релаксираща атмосфера, използвайте светли нюанси на синьото.
Зелено
Зеленото е най-релаксиращият за очите цвят.  Подходящо е за повечето стаи. Обляната в зелено дневна ще ви помага да се отпуснете и естествено да постигнете състоянието на почивка и комфорт. Зелената спалня ще ви кара да се чувствате радостни и доволни. Счита се също, че това е идеалният цвят за интериора на бременната жена, защото стимулира развитието дори и на плода. 
Лилаво
Тъмните нюанси на лилаво са сложни и изпълнени с драматизъм. Свързват се с лукс, красота и творчество. В същото време в палитрата на лилавото има и много меки, нежни и фини багри като люляково, лавандула, нежна теменуга. Те въздейства успокояващо, релаксиращо и омайно. 
Бяло
Студената и топла бяла LED светлина е идеална за фон за украса. Използва се за осветеност на дисплея,  като притегателен фон за картини, бижута, различни колекции или като осветление за работната зона. Благодарение на високия си интензитет  LED светлината въздейства и чисто рекламно. Тя привлича клиентите като ги стимулира да се приближат и да се задържат пред витрините и съответно е ефективен инструмент за повишаване на продажбите. Студените цветове (синьо, бяло и лилаво) са разумен избор за просторни луксозни магазини.

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари