Изложба Wienerberger Brick Awards 2016

Международна архитектурна изложба, организирана с подкрепата на Столичната община беше открита днес на „Моста на влюбените“ при НДК.
14.11.2016
Винербергер ЕООД
821
керамика, архитектура, сгради, wienerberger, излоба brick awards
Изложбата е организирана с подкрепата на Столичната община.
Източник: Винербергер ЕООД

Oрганизаторите на изложбата -„Винербергер“ ЕООД представиха 60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни-архитектурни конкурси. На изложбата посетителите ще могат да се насладят на изяществото, както на еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и нискоенергийни къщи, така и на обществени сгради, природозащитни туристически обекти, винарски изби и ферми за отглеждане на коне. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.


На събитието присъства кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, която разгледа паната, сред които има и българско участие. Тя изрази възхищението си от българското участие и спечелените отличия и пожела успех и на новите участници.


Сред представените сгради е и ротондата „Свети Георги“ в София, за ремонт на която Столична община отпуска през последните години 27 500 лева.


Събитието стартира с приветствие от управителя на Винербергер Цанко Миланов. „Както всички знаете, за нас керамиката е не просто бизнес модел, за нас тя е страст, предизвикателство, начин на изразяване и комуникация със света. Керамиката е материал с хилядолетни традиции, но той може да бъде и иновативен материал, който позволява на архитектите в наши дни да претворяват своите идеи в смели и силни архитектурни послания." 
Управителят на Винербергер сподели с гордост, че много български проекти са участвали на международно ниво, като дори през 2012 година в журито на конкурса е участвал и български архитект – арх. Пламен Братков. Г-н Миланов напомни, че националният конкурса за международното отличие продължава със срок до края на 2016 година. Накрая той сподели своята благодарност към Столична община за подкрепата при организацията на изложбата


Събитието продължи с приветствена реч от главният архитект на София Здравко Здравков. Той не скри възхищението си от изложбата и посочи, че устойчивото развитие и стабилността в една икономика се поражда единствено и само чрез висококачествено строителство. Арх. Здравков обърна внимание и че архитектите и строителите са в основата и стартирането на всеки един стабилен и добър бизнес.


На церемонията присъстваха и други официални лица, сред които г-н Атанас Буглов – управител на Винербергер, зам.-кмета на София г-жа Мария Бояджийска, както и водещия Ники Кънчев.


Изложбата продължава до 28-ми ноември.

+1
Автор: Винербергер ЕООД
Закони Нормативна база Коментари