Градина

Освен, че имат предимно функционална роля, правилно подбраните и поставени стъпала могат да се превърнат в невероятен акцент на пейзажа.

Характерно е романтичния пъстър килим от зелени треви и разнообразни цветни багри, наподобяващи персийски килим. Придават красив жизнен облик на градината и имат сравнително лесна поддръжка.

Куркума - ползи и красота

07.07.2021
Ваня Минева
259

Ползите на коренището и впечатляващите ѝ цветове са в основата на нейното отглеждане.

Компостирането е процес на разграждане на органичните отпадъци в присъствие на кислород, при който се получава еднороден кафеникаво-черен ронлив материал подходящ за наторяване на земеделските култури и за възстановяване на почвеното плодородие.

Естетика и здравина с паваж от гранит

07.06.2021
Светлана Влайкова
1021

Гранитът е един от най-добрите материали за всякакви архитектурни решения, при които се търси здравина, дълготрайност, висока устойчивост на износване и температурни колебания, красота и естетичност.

Газовото барбекю – последни иновации

04.06.2021
Екатерина Бонева
647

В тази статия ще представим по-важните технологични достойнства на съвременните газови барбекюта, а също и техните разновидности за употреба в открити пространства.

С приближаващото се настъпване на пролетта да си примомним за едно малко, нежно цвете Белис (Bellis perennis L) или по-популярно като Паричка. Използвано както за озеленяване на градината, така също и за цветни аранжировки по балконите в градски условия.

Веселата теменужка

05.05.2021
Ваня Минева
465

Популярна и широко разпространена в озеленяването на паркове, алеи и балкони.

Това, което прави естествените камъни важен компонент от декорацията на градината е тяхната натуралност. Те не просто се вписват в средата, а подчертават красотата на декоративните дървета, храсти и цветя, подсилват мекотата на тревата.

Перматехнологията в дворната градина

13.04.2021
Лилия Лозанова
1022

Дворът е свързан по неведом начин със собственика и цялата планета.

В най-честия случай терасирането се прилага за стопиране на ерозионни и свлачищни процеси, укрепване на терена, съхранение на плодороден почвен слой и др.

В България Роза Дамасцена стъпва през XVII век, като най-добри условия за отглеждането ѝ има в Розовата долина – Казанлъшко и Карловско.

Какви са признаците, как да защитим домашните си цветя и какви препарати да използваме?

Тубероза - цветето с мистичен аромат

05.02.2021
Лилия Лозанова
2043

В родината му Мексико името му в превод означава „цвете, което украсява градовете" ( Vara de San José).

Да поканим Коледния дух в двора

07.12.2020
Екатерина Бонева
992

Може би не сте се замисляли, но декорацията на дома Ви отвън въздейства по същия начин на всеки минувач, изпълвайки го с топлина и настроение. Украсете прага на дома и двора си с помощта на някои от следващите креативни идеи.

Добавете малко "чар" в градината

12.11.2020
Земмелрок щайн унд дизайн
3201

Няколко идеи как да превърнете градината в отражение на своя характер.

Закони Нормативна база Коментари