Завърши 14-тото издание на „Ideal Standard Баня на годината"

Най-добрите проекти в двете категории „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“ бяха отличени с призове.
15.03.2018
Идеал Стандарт
519
конкурс, идеал стандарт, интериорен дизайн, Баня на годината, хотелска баня
Победителите в конкурса „Ideal Standard Баня на годината“
Източник: www.thebathroom.bg

На 15 март 2018 г. в столичния хотел „Хилтън“ на пищна церемония бяха отличени победителите на Четиринадесетото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“.

Водеща тема на конкурса тази година беше „Идеалната хотелска баня“, а участващите проекти бяха разделени в две основни категории: „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“.

В продължение на почти 4 месеца десетки дизайнери и архитекти изпращаха своите заявки, под формата на 3D визуализации. Проектите бяха оценени от 13-членно жури, в чийто състав „блестяха“ имената на редица „светила“ от света на архитектурата и интериорния дизайн. Оценките бяха базирани на 4 основни критерия: хармоничен и цялостен образ на интериора; енергоефективни решения; организация на пространството и ергономичност; и на последно място, но не и по важност – реализуемост.

Основната мотивация за участниците също беше Ideal-на. Авторите на проектите на първо място в двете основни категории ще вземат участие в събитията на Ideal Standard в Milano Design Week 2018.

Призовете „Баня на годината“ бяха връчени на Ивана Янкова за проекта й „Тяло“ - първо място в категория „Баня в бизнес хотел“ и Росица Радомирова за проекта й „Lenta“- първо място в категория „Баня във ваканционен хотел“.

Второ и трето място в категория „Баня в бизнес хотел“ бяха връчени на Елена Младенова за проекта „Баня 1“ и Йоана Станева за проекта „Ideal Steel“. Те ще имат удоволствието да участват в „Мастър клас за BIM проектиране на Ideal Standard“.


В категория „Баня във ваканционен хотел“ второто място отиде при Ивана Янкова за проекта „Бреза“, а трети се класираха Боряна и Венелин от "КА Дизайн Студио" с проекта си „Къща в стая“.

Близо 1500 от посетителите на сайта гласуваха в подкрепа на своите любимци. Най-много зрителски гласове в категория „Баня в бизнес хотел“ получи Стефани Йовева - Йорданова за проекта й „Softness“, а в категория „Баня във ваканционен хотел“ публиката избра Десислава Лазарова и Теодора Димовска за проекта им „Simplicity“.

Много отличия бяха раздадени и от партньорите на конкурса като всеки от тях поощри проекта, който смята за най-достоен.
Списание "Още за Къщата" като партньор на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“ награди Павлин Бенков за неговия проект "Контури" в категорията "Баня в бизнес хотел".

С това завърши 14-тото издание на „Ideal Standard Баня на годината“ и отвори страницата за предстоящото юбилейно издание на конкурса „Баня на годината 2018“, който за 15-ти път ще даде възможност за израз на таланта на архитекти и интериорни дизайнери в търсене на перфектната баня!

Всички проекти, взели участие в „Ideal Standard Баня на годината 2017“, могат да бъдат разглеждани на сайта на конкурса thebathroom.bg.

+2
Автор: Идеал Стандарт
Закони Нормативна база Коментари