Простор и елегантност в семейната баня

Представяме ви проектът YANG, който спечели наградата на публиката в 18 -то издание на конкурса БАНЯ НА ГОДИНАТА, организиран от IDEAL STANDARD
10.06.2022
Още за къщата
1237
ideal standard, конкурс Баня на годината, Atelier Cillections

Конкурс БАНЯ НА ГОДИНАТА 2021 на Ideal Standard 
Награда - Баня на публиката 

Категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” 
Проект YANG
Автори на проекта: Анастасия Раднева и Данимир Йорданов 
 

Анастасия Раднева: “Завършвам интериорен дизайн в Миланския университет Nuova Accademia di Belle Arti. Вълнувам се за това което ми предстои в бъдеще като млад дизайнер пълен с нестандартни идеи, вдъхновен от минимализма и съвременния стил. Съвместната ми работа с Данимир започна с този проект, но съм убедена, че пратньорството ни е обречено на успехи.”
Данимир Йорданов: “Уча интериорен дизайн в Нов български университет и съм трета година. Все още не работя, но се надявам това да е старта на една предизвикателна кариера и едно партньорство с Анастасия, с която се познаваме от деца, но за първи път обединяваме уменията си в екип и мисля, че резултатът е налице. Силно съм повлиян от минимализма и индустриалния стил, наскоро преоткрих и максимализма.”


Контраст и светлина.
Черно и бяло.
Ин и Ян.
Простота и простор.


Едно изчистено пространство с правилни форми, които са омекотени със серията CONCA, която си кореспондира идеално с IPALYSS. Лампите също са с неправилна форма и така те, изглеждат като облаци.
 


От външната страна на прозореца е изградена стена от марокански тухли, която пък от своя страна освен уединение дава и иденитичност на дизайна. Лъчите светлина, които минават през нея си играят по повърхностите и сами по себе си са уникални. Мотивът и е повторен на гърба на мивките, както и зад душовете в нишата. Така имаме повтаряемост и симетричност.
 


Ваната е отделена в собствена зона. Така обитателят ще може да се наслади на успокояващо преживяване, гледайки през прозореца и сенките, които се получават или безрамковият телевизор.
 

Поставени са две пити от серията JOY, с формата си се вписват в интериора с лекота. Между тях е проектирана ниша, в която да бъдат прибирани всички необходими продукти на обитателите.
 


Линейният сифон в душ зоната и сифона с плочка под тоалетната се вписват идеално и стават незабележими, както един хамелеон. Същото важи и за вентилатора.

Тоалетната е отделена от цялото пространство, така тя е уединена. Поставен е интимен душ за улеснение, дори и при почистване. Там е скрит и водомерът зад плочка с пуш система. 

 

Цветовете са неутрални, черно и бяло, една неостаряваща комбинация.
Акцентът си ти!

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари