Новости в градинските мебели

За лятото се глезете върху мебелни платформи, от цветни по-цветни столове и много ратан
15.06.2015
Светлана Жeлева
1931
мебели, градина, градински мебели, сгъваеми мебели, мебели за градина
Мебелна „платформа”, изработена от стъклопласт- вечер.
Източник: http://www.exklusive-gartenmoebel.eu

И тази година новостите в градинските мебели идват не само с промени в дизайна, но и в материалите.
Ето например мебелната „платформа”,  изработена от стъклопласт. Освен че можете да се ширите под открито небе, когато падне здрач в основата на конструкцията е монтирано LED-осветление. Дизайнерите подчертават, че  композицията спада към т.нар. урбанистичен стил.

На какво можете да се насладите? Диваните са разположени върху ъглова платформа плюс масичка за кафе с квадратни размери, която също е върху плоскост от стъклопласт. Те се предлагат в две дължини, които могат да се местят наляво, надясно или да се разширят в ъгъла, отбелязва авторитетното немско издание „Schoener wohnen”.

Друга мода са двуцветни маса и стол за градината. Това ги прави особено привлекателни. Те са направени от новаторските плоскости от ламинатни листи (HPL - hight preasure laminate), чиито различни размери и цветове позволяват на дизайнерите да дадат воля на въображението си. Този вид материал може да се опише само с една дума: здравина. Най-външният покрит слой е запечатан с меламинова смола, която се слави с издръжливостта си.

Сгъваемите столове и маси никога не са слизали от модния подиум. И то заради практичността си. Могат да се използват навън в градината, на балкона или където й да е било другаде. Още при първото слънце, и сме ги изкарали на открито.

Почувствайте лятото, не пестете цветове в избора на мебели на открито. Този моден призив  идва от шарените градински канапета и столове. Колкото по-цветно, толкова по-добре за настроението и сетивата.

Ето и поредният хит - столът „Бразилия”. Той е изработен изцяло от нови материали, а дървото не е сред тях. Изработен е от рамка от неръждаема стомана, като преди да тръгне към магазините е поцинкован два пъти. Затова нито атмосферното влияние, нито водата могат да го застрашат с ръждясване. Дъските на седалката му са направени толкова удобно, все едно са от тропическа дървесина. Материалът е познат на пазара под името „Resysta”. В него са вложени оризови люспи, каменна сол и минерално масло. Той много сполучливо имитира дърво. Освен това е много устойчив на вода, слънце и вятър.

Модата на ратановите мебели също не минава, и една от причините е елегантността им. След сезона те могат да останат и в зимната градина. Не се поддават на UV-лъчи, на разкъсване , водо-, топло- и мразоустойчиви са. На пазара се предлагат най-различни комбинации от ратан. Интересно е да се знае, че всичките мебели са правени на ръка. „Скелетът” им се прави от лека алуминиева конструкция. Възглавниците също са много устойчиви и могат да останат спокойно на открито.

+3
Автор: Светлана Жeлева
Закони Нормативна база Коментари