Новости в електрическите уреди за кухня през 2018

Готвенето става все по-атрактивно.
28.02.2018
Константин Димов
1298
кухня, фурни, миялни, техника за дома, абсорбатори
Готвенето става по-бързо с диалоговата фурна
Източник: www.kueche.de

В областта на готвенето, измиването на съдовете и съхраняването на стоките големите производители са реализирали нови идеи и сa доразвили тенденции, които са се наложили и отпреди.


Новите съдомиялни - бързи, щадящи и мощни
Новите съдомиялни работят по-тихо, по-бързо, по-щадящо и по-ефективно. Тези модели, които правят сега своя дебют на пазара приветстват с по-гъвкави кошници, чекмеджета за прибори, които се монтират по-лесно и имат специален начин за застопоряване на лесно чупливи стъклени чаши с дълги дръжки. По този начин ценната стъклария е по-защитена от счупване в съдомиялната. А потребителят може да регулира на каква височина се намира тя.


Особено практични  са дюзите за високо налягане, с помощта на които може да се почистват силно замърсени съдове като тави с форми за Касерол (вид ястие) и др. Тези тави могат да се поставят на задната стена и така пестят много място в съдомиялната. Това беше тенденция, която преди се наложи в домакинствата, които нямат много място в жилището си, с но през 2018-та всички искат да спестят място, без да се лишават от комфорт.


Готвенето става по-бързо с диалоговата фурна         
Сега ще ви разкажем за една все още не напълно утвърдила се тенденция, но със сигурност е интересно нововъведение. Става въпрос за разработените диалогови фурни на фирма „Миеле”. Уредът изглежда като нормална конвенционална фурна за приготвяне на храни с помощта на електромагнитни вълни. Сензори във вътрешността им измерват постоянно колко енергия  вече са поели вашите хранителни продукти. Т.нар. „необходими” гурме единици, тоест количеството енергия, която е необходима за  cготвянето на храната може ръчно да бъдат настроени от потребителя на базата на неговия личен опит. Или пък потребителят може да прибегне до база данни, която постоянно се актуализира от готвачи, които вече са направили въпросното ястие и са документирали продължителността на готвене. Специално мобилно приложение може да прехвърля необходимата информация директно към уреда.


Голямото предимство на диалоговата фурна (на немски Dialoggarer ) е, че всички сурови съставки стават готови по едно и също време напук на факта, че по принцип имат нужда от различно време за омекване. Времето за цялостно готвене е около 70% по-бързо от обичайните методи.


Новости при абсорбаторите
Абсорбаторите са чувствително по-удобни от своите предшественици. Новите модели заемат доста по-малко място и са изключително  подходящи за модерната кухня тип” остров”. Тоест кухня, която е като малък „остров” насред друг тип стаи като хол например и позволява по-голяма комуникативност, като не се налага готвачът да е изолиран в кухнята.


Все повече започва да се утвърждават безфилтърните системи, което от гледна точка на хигиената и леснота на боравене е голяма стъпка напред. Много модели могат лесно да се разглобят и да се почистят ръчно, или дори в съдомиялната да се сложат и да се почистят.


Всички предлагат чувствително подобрение що се касае до качество на въздуха или пък шумове по време на експлоатация.


Наблюдават се две тенденции при абсорбаторите: той е вграден  или до мястото за готвене, или пък се извисява над главите ни като елемент от дизайна. Някои модели дори пък имат вградена звукова система и хвърлят допълнителна светлина, което може да превърне готвенето в истинско шоу .

+10
Автор: Константин Димов
Закони Нормативна база Коментари