Модерни щори за интериора

Ако Ви предстои покупка на подобен аксесоар за прозорците, е важно все пак да се запознаете с последните новости в тази насока.
20.05.2020
Екатерина Бонева
5905
щори, вътрешни щори
Руло щори
Източник: Демаг бг, demag.bg

Наличието на слънцезащитен продукт на прозорците позволява да контролирате проникващите слънчеви лъчи в помещението и да се изолирате от любопитните погледи на съседите отсреща. За постигането на уединение и комфорт в дома, болшинството от домакинства залага именно на вътрешните щори, като най-ефективен начин за справяне с жаркото слънце през деня. Всъщност интериорните щори са функционален заместител на традиционните завеси, с помощта на който  може гладко да се регулира осветеността и видимостта през прозорците в или от помещението. Разнообразието от модели и материали за изработка на съвременните щори е наистина голямо. В интернет вече има много каталози за щори онлайн, в които може да намерите различните цветове, материали, релси, екстри и най-важното онлайн калкулатори, с които можете да видите цените по зададените от Вас размери веднага.

Ако Ви предстои покупка на подобен аксесоар за прозорците, е важно все пак да се запознаете с последните новости в тази насока. Щорите могат да се класифицират в много категории, според начина на монтаж, материалите за изработка, класически или нестандартен дизайн и др.


Хоризонтални щори      Източник: Демаг бг,  demag.bg

Ако говорим за популярност, несъмнено най-използвани са алуминиевите хоризонтални щори, чиито предшественици са щорите от тънки дървени ламели. Причината за това е, че могат да се монтират във всяко помещение от дома, а инсталирането им между рамката на прозореца го предпазва от прах и замърсявания. Много хора ги предпочитат поради факта, че са практични, евтини, позволяват свободно отваряне на прозореца, затъмняват добре и се предлагат в голямо разнообразие от цветове. Техен недостатък обаче е, че задържат прах и имат нужда от редовно почистване.


Дървени щори     Източник: Демаг бг,  demag.bg

Дървените хоризоннтални аналози са много по-подходящо интериорно решение. С навлизането на естествените материали в обзавеждането на дома и офиса, усещането за близост с природата е все по-осезаемо. Венецианските дървени щори съчетават функционалността на алуминиевите варианти и натуралната красотата на природните материали. Те отлично се вписват в интериора на лятната къща и модерните градски домове.

 
Бамбукови щори модел "Ейша" и модел "Феба"     Източник: Демаг бг,  demag.bg

Бамбуковите щори също са изработени изцяло от естествени материали. Те придават екзотичен облик на интериора. Много подходящи са за заведения и пицарии, но в дома са страхотен финиш в уютния хол. Функционират като руло или като римска щора.

Римските щори са модерен начин да запазите елегантното излъчване на интериора и в същото време да контролирате интензитета на слънчевите лъчи. Изработват се в огромно разнообразие от материи и десени - по-фини, пропускащи леко светлината и по-плътни, които са подходящи за жилища на нисък етаж. Тяхно предимство е лесното сваляне и окачване.


Щори тип плисе       Източник: Демаг бг  demag.bg

Щорите тип плисе са все по-навлизащ тренд при аксесоарите за затъмняване на помещенията. Далеч от строгостта на скучните прави линии на класическите щори, плисе щорите комбинират простия дизайн и желанието за естетика и уют. При изработката им се влагат прецизно подбрани повърхности с антистатични свойства и текстилни промазки. Разновидност на този вид са дует щорите, които притежават отличните характеристики на плисе щорите, в комбинация с много добри изолационни качества. Друга новост при плисе щорите е възможността монтажът им да е изцяло неинвазивен. Има специално разработени рамки, с помощта на които щората се монтира без каквито и да е отвори по прозорците.


Вертикални щори     Източник: Демаг бг  demag.bg

Поставянето на вертикални щори в дома или офиса е често практикуван метод за подобряване  на уюта и стилния интериор на стаите. Този вид щори се изработват от различни материали -– текстилни или  алуминиеви ленти, като всеки вид се отличава с характерните си предимства. Текстилните изработки създават усещане за топлина и подлежат на специална обработка, която отблъсква прах и мазни наслоявания.

 
Щори Ден и Нощ     Източник: Демаг бг,  demag.bg

Щори Ден и Нощ предлагат изключителна функционалност и естетика. С тях лесно и плавно се регулира проникващата светлина в стаята, като може да осигурите цялостно затъмняване или да филтрирате слънчевите лъчи. Интуитивният дизайн, ефективността и изтънчената визия са техни отличителни достойнства.

Руло щори, модел "Елеганс"     Източник: Демаг бг,  demag.bg

Добре познатите Руло щори, които преди години бяха единствени, днес се радват на голяма популярност. Иновативните системи, красивите платове, които имат различна светлопропускливост, компактната им форма и възможността да се съчетават със завеси са част от причините добрите стари руло щори да намират място в много модерни домове. Те са предпочитани в офис и обществени сгради, където много често ги избират, заради възможността да филтрират светлината и да стопират отблясъците, които се отразяват в монитори и екрани, без да затъмняват помещенията до степен да се ползва изкуствено осветление.


Вертикални щори     Източник: Демаг бг  demag.bg

Щори в няколко нюанса
Безапелационен хит при вертикалните щори са моделите, изработени от два вида плат – плътен, за засенчване и по-фин, който имитира перде и пропуска светлината. Специфичната технология на изработка позволява безброй комбинации от цветове и ленти за създаване на елегантен или закачлив интериор. Стилният дизайн и иновативната визия на този вид щори позволява успешно да се интегрират както в частни домове, така и в административни и обществени сгради. Това, което ги отличава от всички останали видове е възможността за съчетаване на различни нюанси от един цвят в една щора. Плавният преход между нюансите създава неповторим колорит и уют на помещенията.
Едно от най-големите предимства на съвременните щори е тяхната простотата – те са изключително лесни за употреба и поддръжка. Производителите залагат на модели, които са лесни за измерване и монтаж. Днес вече е възможно в момента, в който ни подразнят отблясъците в екрана, сами да поръчаме щори и да ги имаме за броени дни.

Модерните щори предлагат не само естетически издържана, но и интелигентна защита на Вашия дом. Иновативният технологичен подход, прецизният подбор на материали и възможността за постигане на оптимален комфорт са само част от приоритетите на съвременните изработки.

Статията е подготвена с любезното съдействие на Електронен магазин за щори, сенници и перголи - Демаг бг  demag.bg
 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари