Софарма Бизнес Тауърс е „Сграда на годината 2011“

Софарма Бизнес Тауърс е „Сграда на годината 2011“
21.12.2011
ka6tata.com
430
Софарма Бизнес Тауъ, награда, проект
ka6tata.com
Източник: ka6tata.com

16 декември 2011 г., София. Софарма Бизнес Тауърс получи две статуетки от конкурса „Сграда на годината 2011“. Административно-търговският комплекс стана победител в категориите „Обществени сгради с бизнес предназначение“ и „Зелени сгради“.
Проектът с инвеститор „Софарма имоти” АДСИЦ бе удостоен и със „Специална награда за прилагане на енергоефективни решения“.
„Наградите от конкурса „Сграда на годината 2011“ са огромна чест и признание за всички, които участваха в реализирането на Софарма Бизнес Тауърс – от планирането, през изграждането до управлението на сградите. Създадохме Софарма Бизнес Тауърс според трендовете в съвременното строителство през последните години, а именно: стремеж за строителство в хармония с околната среда, амбиция да се създават „зелени“ сгради, да се твори устойчива архитектура“, сподели г-н Борис Борисов, изпълнителен директор на „Софарма имоти“ АДСИЦ.
Софарма Бизнес Тауърс, чието откриване беше през октомври, вече има 5 отличия за 2011 г.
Националният конкурс „Сграда на годината 2011“ бе официално открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
24-членното авторитетно жури с председател заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева отличи 12 нови и възстановени сгради в десетото издание на престижния конкурс. Тази година той е под знака на опазването на културно-историческото наследство, възстановяването и подобряването на градската среда и инфраструктура и намаляването на последствията върху околната среда.
В церемонията по награждаването участваха министрите Сергей Игнатов и Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметовете на Бургас – Димитър Николов, и на Ловеч – Минчо Казанджиев, водещи представители на професионалните и бизнес средите.

Автор: ka6tata.com
Закони Нормативна база Коментари