Фасадни решения от Schüco

Най-добре съгласуваните решения, които изпълняват оптимално архитектурните и технологични изисквания към фасадите и покривните остъклявания, ще заемат централна роля.
15.08.2012
Алукьонигщал ЕООД
1232
фасада, архитектура, schüco, Алукьонигщал ЕООД, слънцезащита
Фасадни решения от Schüco
Източник: Алукьонигщал ЕООД

Най-добре съгласуваните решения, които изпълняват оптимално архитектурните и технологични изисквания към фасадите и покривните остъклявания, ще заемат централна роля. 


Още от днес Schüco предлага уникална модулна програма по отношение на енергия, сигурност, автоматизация и дизайн, с която архитекти, проектанти и производители могат да изпълнят най-високите изисквания към окачените алуминиеви фасади колонно-гредови тип (пфостен-ригел фасада), структурен или елементен тип. Включително към тях се добавя и една разнообразна системна програма от интегрируеми отваряемости.


Колоно-гредовата фасада Schüco FW50+SI / FW60+SI се характеризира със следните  предимства:
- подобрена топлоизолация чрез нови изолатори;
- Uf стойности до 0,8 W/m2K,
- изравняване на големи тегла на стъклата до 400 kg на ригел при FW50+SI и 600 kg при FW60+SI.
- Възможност за троен стъклопакет с дебелина на стъклото до 64 mm чрез нови стъклодържачи.
Формата на иновативния изолатор гарантира сигурно завинтване и при големи стъкла. Системното решение за интегрирана във фасадата фотоволтаика гарантира сигурност и икономична изработка на синергийна фасада.


Елементната фасада USC 65 е единство между енергийна ефективност, естетиката и рационалността.
Предимствата и са еднакво тесните видими ширини до 65 mm , трите варианта на оформление: рамкова оптика, полуструктурно с хоризонтално и съответно с вертикално подчертаване.
Вариращата елементна структура чрез шпроси:
- хоризонтално,
- вертикално,
- на кръст.
Възможни са големи размери и тегла на елементите до 500 kg:
- строителна дълбочина 125 и 150 mm,  
- статично оптимизирана геометрия на профила.
Възможност за система e-connect.
Дебелина на стъклото:  обиконовено стъкло от 4-16 mm и изолиращо стъкло от 16-56 mm.
Вариращо напасване към различни изисквания за топлоизолация чрез 3 различни размера на изолатора.


Иновациите на Schüco в областта на фасадите предлагат висококачествени решения с впечатляващ дизайн по точките спестяване и печелене  на енергия. Съвместимостта на фасадните системи Schüco с всички останали системи на марката предоставя изключителни предимства за всички участници в производствения процес: инвеститори, архитекти, проектанти и производители.


Фасадата Schüco Е2 представлява елегантен дизайн и интелигентна фасадна техника в едно.


С фасадата Schüco SFC 85 получавате максимална прозрачност: отваряемите крила на фасадата са интегрирани и в една равнина с основната носеща конструкция, което допринася съществено за особено елегантната оптика. Интегрираната във фасадата фотоволтаика използва наличните големи площи на сградната обвивка за добив на соларна енергия. Приложението на зони с неотваряеми части с прозрачни тънкослойни модули позволява зониране на фасадата не само отвън, но и отвътре. Особено подходящи са тънкослойните модули, тъй като при дифузна светлина и вертикално модулно разположение се постига впечатляващ ефект.

Външно разположената слънцезащита Schüco CTB е изцяло невидимо интегрирана във фасадата. В навито състояние тя не се вижда отвън и следователно не повлиява оформлнието на фасадата.

Закони Нормативна база Коментари